Israelere stanset krigen i Angola

14. september stod det en artikkel i Stavanger Aftenblad, den dekket det meste av side 16. Overskriften var Spionfly stanset krigen. Forfatteren var Ola Säll. Han forteller om Angola og borgerkrigen som har rast der i 30 år mellom regjeringen og opprørsbevegelsen Unita under ledelse av Jonas Savimbi.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Riktignok var Unita svekket på forhånd. Men begynnelsen på slutten kom da et israelsk spionfly landet på flyplassen i Luena i det nordøstlige Angola. Flyet hadde det mest moderne av radarer og peileutstyr, og kunne bl. a. finne ut nøyaktig hvor Savimbi holdt til.
Denne kunnskapen brukte regjeringshæren da den 22. februar gikk til angrep på stedet hvor Savimbi oppholdt seg. Savimbi ble drept i kampene.

Etter en måned var det blitt våpenhvile. Nå er det, ifølge Säll, stor optimisme i Angola, selv om skadene etter krigen fremdeles er store, og selv om mange mennesker er lemlestet av miner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart