Søk

Slik begynte krigen

Dette er noen få punkter fra en lang artikkel av Khaled Abu Toameh, fast reporter i Jerusalem Post. Den het Hvordan krigen begynte og ble publisert 19. september i år. Den handler om oppkjøringen til intifadaen, som begynte i slutten av september 2000.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

september i år. Den handler om oppkjøringen til intifadaen, som begynte i slutten av september 2000.

14. august 2000 sa politikommisjonæren, Ghazi Jabali, til den offisielle palestinske avisen Al-Hayat al-Jadida: «Det palestinske politiet vil lede det edle palestinske folket når timen for konfrontasjon kommer.»

24. august sa den palestinske justisministeren Freih Abu Middein til den samme avisen: «Volden nærmer seg og palestinerne er villige til å ofre 5000 drepte og sårede.»

30. august stod det i Al-Sabah (Morgenen): «Vi vil gå framover og erklære en alminnelig intifada for Jerusalem. Tiden for intifada er kommet, tiden for hellig krig (jihad) er kommet.»

Palestinske sikkerhetsoffiserer ble intervjuet i palestinske medier og snakket åpent om en væpnet kamp som nærmet seg.

Sommeren 2000 var det 40 treningsleire for palestinske tenåringer. De trente i «væpnet motstand».

Imamer som Arafat hadde utpekt på Vestbredden og i Gaza, begynte å preke åpent om Israel som «den zionistiske fienden». De oppildnet alle muslimer til å mobilisere til krigen mot «de vantro». [Slike taler ble sendt på palestinsk TV.] En predikant sa: «Alle våpen må rettes mot jødene, Allahs fiender, den forbannede nasjonen i Koranen, de som Koranen beskriver som aper og svin, som tilber kalver og avguder.» Andre imamer talte om å «frigjøre» ikke bare Jerusalem, men også Haifa og Askelon – altså hele Israel.

Palestinske medier anklaget Israel for å ha spredt narkotika blant palestinsk ungdom. Israel ble også beskyldt for å ha plassert tyggegummi som fremmet seksualdriften i palestinske butikker! Hensikten skulle være å gjøre palestinske kvinner til prostituerte. Israel skulle også ha spredt «radioaktive belter» som forårsaker kreft!
Propagandaen virket: 3. august viste en meningsmåling at to tredeler av palestinerne støttet en ny intifada.

Vi viser til artikkelen Hvordan startet intifadaen? Der gjengir vi et sitat av Marwan Barghouti, lederen for Fatahs militære fløy Tanzim. Han forteller hvordan han organiserte den palestinske oppstanden etter at Sharon besøkte Tempelplassen.

Den palestinske kommunikasjonsministeren, Imad Faluji, sa 11. oktober 2001 at volden var planlagt lenge før Sharons «provokasjon»: «Den som tror at intifadaen brøt ut på grunn av Sharons besøk til Al-Aksa-moskeen, tar feil, selv om besøket var dråpen som fikk begeret til å flyte over for palestinerne. Intifadaen var planlagt på forhånd, helt fra president Arafat kom tilbake fra Camp David-forhandlingene….»
Dette var bare et lite utvalg av stoffet Toameh presenterte.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart