Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Pengefondet venter vekst

Det internasjonale pengefondet venter at Israels økonomi faller med 1,5 % i år, ifølge den årlige rapporten utgitt nå i september. Det er bare Israel, Island og Japan pengefondet forventer negativ vekst i av de 29 utviklede land som er med.

Men allerede neste år ventes en langsom vekst i israelsk økonomi. Anslaget er at veksten vil være på 1,8 %. Men pengefondet tar forbehold om at sikkerhetssituasjonen kan bli avgjørende for veksten både for Israel og naboene. I tillegg kommer den verdensomfattende nedgangen i informasjonsteknologi, hvor Israel står sterkt og er langt framme. Denne nedgangen rammer derfor Israel sterkt.

Pengefondet venter at arbeidsledigheten i Israel vil komme opp i 10,7 % i år og 10,9 % neste år. I september er ledigheten på 10,3 %. Det venter at inflasjonen skal falle fra 6,2 % i år til 3 % neste år. Underskuddet i statsbudsjettet ventes å bli på 6 % av brutto nasjonalprodukt neste år, mens det i år er på 6,1 %. (Israelerne regner på en litt annen måte og får lavere tall.)

For økonomien i det palestinske området derimot er det lite optimisme å spore. Pengefondet venter at den vil falle med 20 % til.
Tall fra Israels nasjonalbank viser at den israelske shekelen har falt hele 9,4 % mot amerikanske dollar de 9 første månedene av dette året.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart