Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Porten til Midtøsten i VG

I VG Netts debattforum foregår noen av de mer livlige debattene i avdelingen for Midtøsten. Der er det stadig nye innlegg og stadig nye temaer.

2. oktober startet en som kaller seg Henrik131 (deltakerne er anonyme og bruker kallenavn) et nytt tema: Fra «moderate» www.israel-miff.no. Vårt nettsted ble altså tema i debatten. Under dette temaet er det flere som skriver negative ting om oss, og noen skriver positive. – Det er noen som nevner stoff fra våre sider av og til ellers også.

En som kaller seg geneo skriver om oss: «… det er langt større forskjell i politiske syn fra israelere enn det er blandt israelfanatikere her til lands. I det israelske demokratiet er det en pågående debatt om hvor man skal gå framover. I flere meningsmålinger er det vist at et klart flertall støtter en tostatsløsning. Det som slår meg med denne siden er at den representerer et syn på israel som jeg tror mange israelere tar avstand fra. Det at den kommer med rene feil er en sak for seg selv, det hender i mange nettsteder. Problemet er vel mer at den gir en så uforbeholden støtte til høyresiden av israelsk politikk.»

Dette er ikke riktig. Porten til Midtøsten forsøker å gi et bilde av hovedstrømningene i israelsk politikk og samfunn, og vi mener at med det lykkes vi ganske bra. De synspunktene vi formidler, er synspunktene til folk flest i Israel. Blant annet gjentar vi rett som det er at israelere flest ønsker en tostats-løsning, forutsatt at det gir ekte, varig fred.

En meningsmåling som er lagt fram nå i oktober viser at 60 % av israelerne mener at Israel kjemper for å overleve, for selve sin eksistens. Det er dette perspektivet som ligger bak Israels politikk, og vi forsøker å formidle det.

Vi presenterer synspunktene både til Likud og Arbeiderpartiet, av og til også lenger til venstre og høyre. Men i dagens situasjon, hvor Likud-fløyen har oppslutning fra et stort flertall av de israelske jødene og Sharons synspunkter i tillegg har stor tilslutning langt inne i Arbeiderpartiet, er det naturlig at vi legger mer vekt på disse synspunktene enn vi gjør i mer «normale» tider.

Når mange nordmenn kan få inntrykk av at vi representerer «de mer ekstreme elementene i Israel», er det fordi norske medier flest gir altfor stor plass til ytre venstre i israelsk politikk. Disse gruppene har lenge vært ganske små, og nå er de nærmest nede på promille-nivå. De er ikke representative.

Geneo skrev også: «Israel er et serdeles fragmentert land politisk. Ved forrige valg stilte over 30 partier til valg, og 14 av dem ble valgt inn. At disse partiene skulle ha en like ensidig forståelse av konflikten som denne nettsiden er helt usannsynlig.» Det er riktig dersom vi ser alle partiene, bl. a. de arabiske. Men vi dekker altså synspunktene til det store flertallet i Israel, og et enda større flertall av de israelske jødene.

Og ellers er det som Henrik131 kaller «en ny dose propaganda», om Israel som suksess, skrevet til Israels 50-års-jubileum i 1998, brukt omigjen (litt oppdatert) i nr. 2/2000 av vår avis Midtøsten i Fokus og lagt ut på nettet i 2001. Artiklene er tydelig merket med at stoffet er fra 2/2000.

«Tåpelig»
En som kaller seg Jonassen, skriver: «Joda, har lest på miff.no og det er det mest tåpelige jeg har lest av propaganda, men går ut fra at kvaliteten på den siden, også uttrykker IQ-kvotienten på de som står bak ;-)» Og i et annet innlegg: «Og den siden dere har på miff.no! Ren og skjær propaganda, og i tillegg så amatørmessig laget at jeg har store problemer med å skjønne at den er laget av voksne folk.»

Vi kan bare bukke og takke for hederlig omtale . Vi håper at «arne», som har skrevet en del på vårt eget debattforum, leser det «Jonassen» skriver. «Arne» liker heller ikke verken oss eller Israel. Han har stadig klaget over at vårt nettsted er så profesjonelt laget at folk kunne bli fristet til å tro at det står en hel redaksjon bak, ikke bare noen som jobber på dugnad.

Flere sider
En som kaller seg «liberaleren» skriver at vi ikke legger fram argumenter som betviler vår sak. Det er både riktig og galt. Vi ser ingen grunn til å bruke tid på å skrive de meldingene andre medier kjører på 24 timer i døgnet. Hensikten med siden vår er å bringe stoff som kommer lite fram ellers. Og da altså først og fremst det stoffet israelere flest legger vekt på. Vi slipper til (redaksjonelt) en del motforestillinger av og til, men Israels syn er hovedsaken.

Vårt debattforum
Men vi er også vidåpne for motforestillinger: Vi har et debattforum hvor hvem som helst kan legge inn synspunkter. Inntil nylig hadde vi ikke slettet eller endret ett eneste innlegg der, selv innlegg som var meget kritiske til oss og til Israel og til og med enkelte innlegg som mange vil si at det luktet ny-nazisme av.

Men så tok personangrepene overhånd, og vi har slettet tråder og innlegg som handlet om andre debattanter og ikke om saken. Vi forsøker å behandle meningsfeller og meningsmotstandere likt: Ingen skal skjelle ut noen personlig. Ingen har beskyldt oss for å være urettferdige i hva vi har slettet. Men forumet er åpent for alle saklige innlegg, fra alle sider.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart