Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Gud velsigne president Bush»

3. oktober brukte Jonathan Rosenblum sin faste spalte i Jerusalem Post til å kommentere talen president George W. Bush holdt den 11. september, minnedagen for de store terror-angrepene på USA i 2001. Rosenblum er haredi (ultra-ortodoks).

3. oktober brukte Jonathan Rosenblum sin faste spalte i Jerusalem Post til å kommentere talen president George W. Bush holdt den 11. september, minnedagen for de store terror-angrepene på USA i 2001. Rosenblum er haredi (ultra-ortodoks).

Rosenblum påpeker at president Bush taler like naturlig om Gud som noen pastor. For eksempel da Bush snakket om de over 100 barna som ble født etter terrorangrepet av kvinner som mistet sine menn der: Disse barna «vil aldri få møte sin far her på jorden». Bare en som har livet etter døden som en stadig realitet, kunne komme på å ta med de tre siste ordene, skriver Rosenblum.

Rosenblum synes også det er fint at Bush nevnte at «måten amerikanere lever vårt liv på» har betydning for evnen til å bygge en verden med fred og sikkerhet.

Bush sa, skriver Rosenblum, at amerikanernes dypeste nasjonale overbevisning er at «hvert liv er kostbart, fordi hvert liv er en gave fra en Skaper, og han ønsket at vi skulle leve i frihet og likhet. … Vi verdsetter hvert liv. Våre fiender verdsetter ikke noen, ikke en gang uskyldige, ikke en gang sine egne.»

Etter å ha referert fra talen, gir Rosenblum en vurdering. Han siterer en kjent, amerikansk rabbiner, som har sagt at amerikanske jøder har det bedre i et kristent Amerika enn i et ateistisk Amerika. Rosenblum slutter seg til dette, og skriver: «Troende kristne utgjør i dag grunnfjellet i støtten Amerika gir Israel. Og det er ingen tilfeldighet at en amerikansk administrasjon ledet av gjenfødte kristne konsekvent har vist en større forståelse for Israels sikkerhetsbehov enn noen annen administrasjon i historien.»

Rosenblum er særlig glad for at Bush’s religion har gjort ham immun mot en moralsk og kulturell relativisme som skal «forstå» og finne «selve grunnen» til for eksempel selvmordsbombere. Det finnes handlinger som vi ikke skal «forstå», men som må stanses.

Rosenblum har liten sans for den oppfatningen at den største synd er «kulturell imperialisme», og at den eneste utilgivelige tro er at et sett verdier er overlegent i forhold til et annet. Derfor har mange som kjempet for kvinnefrigjøring i tidligere årtier og nå er blitt professorer godtatt muslimske samfunn hvor kjønnslemlestelse av kvinner er vanlig og hvor kvinner blir nektet adgang til helsetjenester og utdanning.
De som i dag latterliggjør Bush for hans «enkle» tankegang og hans tale om «ondskapens akse», er de samme som en gang latterliggjorde president Ronald Reagan da han kalte Sovjetunionen for «det onde imperium». Men hundrevis av millioner mennesker har i dag en grad av frihet som ingen kunne tenke seg for 20 år siden som en følge av at Reagan bestemte seg for å konfrontere det onde imperiet.

At Taliban er fjernet, har reddet livet til hundretusener av afghanske kvinner. Og når Saddam Hussein er fjernet, vil over 20 millioner irakere være befridd fra en blodtørstig, grusom tyrann som like gjerne dreper sine egne borgere som folk fra nabolandene. Og fra en alvorlig trussel mot millioner av mennesker verden over vil være fjernet.

Rosenblum synes det er trist at israelske ledere skyr Gud og jødiske kilder som pesten når de taler. President Bush beviser at en forbindelse med Gud gir den nødvendige klarheten til visjonen og viljen, skriver Rosenblum.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart