Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Arabisk «ytringsfrihet»

Den arabiske journalistforeningen holder til i Cairo. For tiden overveier den å utstøte to medlemmer. De har offentliggjort artikler på en israelsk Internett-side, Y-Net. Det er noe så fælt som "normalisering med fienden", Israel. Begge arbeider også for Internett-siden til al-Jazeera, den kjente TV-stasjonen i Qatar.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Innholdet av det de to skrev, er også uakseptabelt i arabiske journalistkretser. Munir al-Mawri, som er fra Jemen, støtter en amerikansk krig mot Irak, etter som det er få irakere som tjener noe på at Saddam blir sittende. Og Imran Salman, som er fra Bahrain, mener at selvmordsbomberne har skadet palestinernes sak.
Deres egen forening forbyr altså arabiske journalister å ha noe med Israel å gjøre. Enhver kan tenke seg hvordan det virker på måten arabiske medier presenterer stoff om Israel på, og hva det har å si for fredsutsiktene.

Men palestinere fra ulike organisasjoner gir, tross dette, intervjuer til israelske medier, som regel anonymt. Det gjelder også Arafats egne selvstyre-myndigheter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart