Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Leif Røssaak er død

Informasjonssjef ved den israelske ambassaden i Oslo, Leif Røssaak (52), døde onsdag 27. november, etter en lengre sykdomsperiode.

Leif Røssak slik så mange MIFF-medlemmer og Israel-interesserte kjenner ham: Som en engasjert, glødende Israel-forsvarer. (Arkivbilde) Informasjonssjef ved den israelske ambassaden i Oslo, Leif Røssaak (52), døde onsdag 27. november, etter en lengre sykdomsperiode. Han etterlater seg sin kone Birgit, sin datter Monica og et barnebarn.

Etter 25 år som ansatt ved ambassaden hadde navnet hans blitt synonymt med Israel, landet og folket, mener ambassadør Liora Herzl.
– Han ga sitt liv til Israel og gjorde alt som sto i hans makt for å fremme ideene Israel står for, sier Herzl.

– Han var en enestående kilde til opplysninger og inspirasjon. Ingen oppgave var for stor eller for liten for Leif, som mange kalte «Mr. Israel», skriver ambassadør Liora Herzi i sine minneord over Røssaak.

– Det er med dyp sorg vi fikk meldingen om at vår gode venn Leif Røssaak ikke lenger er blant oss. Noen av oss visste at han var meget syk de siste ukene, men vi kunne ikke få oss til å tro av vi skulle miste han. Leif var utrettelig i kampen for rettferd og sannhet. En kamp han kjempet for Israel og for oss alle. Han hadde kunnskap og innsikt som gjorde han så trygg i dette. Savnet etter Leif Røssaak er stort, og han savnes av mange, men aller mest av hans nærmeste, skriver MIFF-leder Gabriel Edland.

MINNEORD
Av Jan Benj. Rødner, styremedlem MIFF

– Jeg møtte Leif og hans glødende interesse for Israel og Midtøsten-konflikten da vi begge var studenter helt på begynnelsen av 1970-tallet. Gjennom kombinasjonen av politiske studier og sitt spesielle engasjement ble han en ypperlig representant for Israel her oppe i det kalde nord. Riktig nok hadde han et varmt engasjement for Israel og jødenes sak, men det som fremfor alt preget ham, var viljen til å formidle saklig og korrekt informasjon uansett hvor mye det stormet omkring ham.

Sammen med Leif hadde jeg gleden av å skape begrepet og navnet «Med Israel For Fred». Det ble til da vi som studenter ville lage et jakkemerke som kunne hjelpe Israel-venner til å markere sin solidaritet med Israel. Mange tror at den ensidig anti-Israelske propagandaen er noe forholdsvis nytt. Det er ikke riktig. Den begynte allerede kort tid efter 6-dagerskrigen i 1967 og ble opptakten til Leifs sterke engasjement,- lenge før Sadat hadde reist til Jerusalem og lenge før intifada og selvmordsbomber var gått inn i det norske sprog.

Med sine kunnskaper, interesser og engasjement var det naturlig at Leif efter hvert fikk arbeide som informasjonssjef ved den israelske ambassaden i Oslo. Leif var unik på mange måter,- bl.a. var han den eneste ikke-jødiske personen i en slik stilling. Leif passet godt i den posisjonen. Han var debatt-glad og fikk store muligheter til å utfolde seg. Mange trodde hans ukuelige forsvar for Israel var diplomatens forsvar og at han ikke nødvendigvis mente alt han sa. Der tok de feil. Leif hadde stor integritet og stod for det han sa. Det var aldri noen tvil i dybden og alvoret i hans engasjement.

Det er med stor sorg vi må si farvel til Leif i en altfor ung alder. Vi sender våre beste tanker til hans kone Birgit, barn og barnebarn. I embeds medfør var Leif mye borte fra hjemmet for å tale Israels sak. Og svært ofte var hans kone Birgit med til god og gjensidig støtte.

Vi sender også en stor takk på vegne av alle medlemmer i Med Israel For Fred som gjennom så mange år har hatt gleden av å høre Leif holde foredrag, kåserier og delta i debatter. Når vi spurte stilte han alltid opp. Vi lyser fred over Leifs minne.

MINNEORD
Av Liora Herzl, Israels ambassadør i Norge

With deep sorrow, the Embassy of the State of Israel in Oslo
mourns the death of its beloved employee, colleague and friend Leif Røssaak.
I wish to express here some of my personal thoughts and feelings regarding a man whose loss will be dearly felt.

Leif worked at the Embassy of Israel for over 25 years. His
name has become synonymous with that of Israel, the land and it’s people. He dedicated his life to the love of Israel and did all that was in his power to promote the ideas for which Israel stands.

During his long service with the Embassy, Leif established
close contacts with a lot of people and organizations. They have come to depend on him as a unique, knowledgeable and dependable source of information and inspiration. No task was ever too big or too small for Leif, whom many referred to as “Mr. Israel”, and he preformed them all with dedication and love.

I, as well as the rest of the Embassy’s staff, appreciated
Leif’s work and loved him as a person. He will be missed terribly by us all.

 

I send to his family our deepest condolences.

May he rest in peace.
Israels venner tar farvel

Fra torsag 28. november inviterte MIFF sine medlemmer og andre Israel-venner til å sende inn en kondolanse via «Porten til Midtøsten» i anledning Leif Røssaaks borgang. Det har strømmet på med varme, takknemlige hilsener. Under gjengir vi noen eksempler.

«Personlig er jeg svært lei meg for at jeg ikke flere ganger skal få høre ham gi saklig informasjon om Midt-Østen, hverken på TV-skjermen eller i andre fora. Hilsen en ung venn av Israel.»

«En stor forkjemper for Israel er borte. Jeg har aldri hatt gleden av å møte Leif Røssaak selv, men min svigerfar gjorde det, og han var full av lovord. Shalom.»

«Han har vært en kunnskapskilde og et lys for Israels sak i det norske folk. Vi som støtter Israel og en fredelig fremtid for Israels land og folk sørger dypt sammen med dere!»

«Vår dypeste medfølelse.»

«Vi er takknemlig for det utrettelige arbeid han la ned i vårt land for å tale Israels sak.»

«Leif har gjennom sitt arbeid gitt oss kjærlighet til Israel.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart