Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stolt av selvmords-sønn

I midten av november blåste en selvmordsbomber seg selv i lufta på en buss i Jerusalem. Han het Na'el Abu Hilayel, og var fra Betlehem-området. I det området hadde de israelske soldatene trukket seg ut i bytte for at de palestinske myndighetene der lovte å forhindre terror-angrep.

Faren til selvmordsbomberen ble intervjuet. Han sa at han var stolt over at sønnen var kommet blant de «heroiske martyrene som har ofret sitt liv for Guds, Islams og hjemlandets skyld». Han sa at det ikke er noen forskjell mellom de ulike gruppene palestinere. «Vi er alle ett folk som kjemper mot den felles fiende, jødene.»

Terroristens mor sa at terroristen var ute for å hevne «daglige overgrep som israelerne begår mot vårt folk». Det var på grunn av okkupasjonen.

Terroristens familie hadde flyttet fra en landsby sør for Hebron til El-Khader vest for Betlehem for seks måneder siden. Selvmordsbomberen var nummer seks av tretten søsken.

Meningene i Betlehem var delte. Mange fryktet at terrorangrepet ville føre til at de israelske soldatene skulle vende tilbake (det skjedde). En lærer sa: «Dette er det siste vi trenger nå. Betlehem har vært rolig de siste månedene, og nå ser det ut for at vi er tilbake der vi begynte. Noen forsøker å ødelegge alt.»

Men mange, spesielt unge menn, gav uttrykk for glede og bussangrepet og sa at det var et passende svar på «israelske massakrer». En uttrykte en vanlig oppfatning med å si det slik: «Jødene må forstå en ting: Dette er vårt land og de har ingen plass her. De bør ta med alle sine bosettere og russiske innvandrere og dra tilbake dit de kom fra. Det er enten dem eller oss her.»

Kilde: Nyhetsmelding 22. november i Jerusalem Post.

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart