Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Yisrael Ba’aliya

Partinavnet betyr "Israel for innvandring". Lederen er Nathan Sharansky, som satt mange år i fengsel i Sovjetunionen som "Zions fange" (fordi han ønsket å reise til Israel). Han er nå minister for boliger og utbygging, og partiet satser på saker som spesielt angår innvandrere. Partiet står på moderat høyreside.

Partiet har 4 mandater i Knesset. Det er regnet som et «russisk» parti. Det merker konkurransen fra Avigdor Liebermans parti Yisrael Beiteinu, som står på ytre høyre. Det gjenstår å se om Yisrael Ba’aliya vil tjene på at dette partiet nå går i allianse med andre høyrepartier og dermed får svekket sin «russiske» profil, selv om Lieberman fremdeles blir leder.

Partiet arbeider nå for å få kontakt med innvandrere også fra andre land enn det tidligere Sovjetunionen. Ikke minst innvandrere fra engelsk-talende land mener at de får liten hjelp og støtte til å etablere seg i det israelske samfunnet. Det gjenstår å se om Yisrael Ba’aliya lykkes i å etablere seg som en talsmann også for andre innvandrere.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart