Yisrael Ba’aliya

Partinavnet betyr "Israel for innvandring". Lederen er Nathan Sharansky, som satt mange år i fengsel i Sovjetunionen som "Zions fange" (fordi han ønsket å reise til Israel). Han er nå minister for boliger og utbygging, og partiet satser på saker som spesielt angår innvandrere. Partiet står på moderat høyreside.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Partiet har 4 mandater i Knesset. Det er regnet som et «russisk» parti. Det merker konkurransen fra Avigdor Liebermans parti Yisrael Beiteinu, som står på ytre høyre. Det gjenstår å se om Yisrael Ba’aliya vil tjene på at dette partiet nå går i allianse med andre høyrepartier og dermed får svekket sin «russiske» profil, selv om Lieberman fremdeles blir leder.

Partiet arbeider nå for å få kontakt med innvandrere også fra andre land enn det tidligere Sovjetunionen. Ikke minst innvandrere fra engelsk-talende land mener at de får liten hjelp og støtte til å etablere seg i det israelske samfunnet. Det gjenstår å se om Yisrael Ba’aliya lykkes i å etablere seg som en talsmann også for andre innvandrere.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart