Arbeiderpartiet sliter

To uker før valget 28. januar er det liten optimisme å spore i det israelske Arbeiderpartiet. En stund håpet man at ulike påståtte (og kanskje også noen virkelige) skandaler i Sharons Likud-parti skulle bringe dette partiet ned og Arbeiderpartiet opp. Men det har ikke slått til: Selv da Likud gikk nedover, gikk ikke Arbeiderpartiet så mye opp. De fleste som hoppet av fra Likud, gikk til andre partier som antakelig vil danne regjering sammen med Likud. Og nå ser Likud ut til å være på vei oppover igjen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den nyvalgte lederen i Arbeiderpartiet, Amram Mitzna, er lite kjent. Han har en tydelig profil som «due». Det tiltaler mest kvinnelige velgere. Men samtidig har de ikke tillit til ham fordi han er uerfaren. De tror at partiet ikke vil gi ham lov til å gjennomføre det han ønsker.

Mitzna har valgt å satse store penger på TV-reklame. Så store penger at det er lite igjen til plakater, klistremerker osv. Resultatet er, ifølge avisen Ha’aretz, at en besøkende kunne være unnskyldt for å lure på om også Israel er et land med bare en statsministerkandidat, slik nabolandene er: Mens plakater av Sharon henger overalt, er Mitzna nesten usynlig.

«Ikke med i en Sharon-regjering»
Lederen, Amram Mitzna, har gått ut og sagt at Arbeiderpartiet etter valget under ingen omstendighet vil gå inn i en regjering ledet av Ariel Sharon. Offisielt har han støtte av hele ledelsen i partiet. Men alle vet at de tidligere Sharon-statsrådene fra Arbeiderpartiet trivdes i regjeringen og ønsket å fortsette i den. De ønsker at Arbeiderpartiet igjen skal gå inn i en regjering ledet av Ariel Sharon. Meningsmålinger viser at et stort flertall av velgerne også ønsker en bred samlingsregjering i den nåværende krigssituasjonen.

Sharons parti, Likud, uttaler at «dagen etter valget vil Dalia Itzik finne veien tilbake til en samlingsregjering, og hun vil finne en brukbar forklaring. – Itzik selv, minister i Sharons regjering til Mitzna presset partiet til å trekke seg ut, sa i et intervju at hun trodde at Mitzna vil vinne valget. Intervjueren sa at det hørtes helt sprøtt ut. «Det stemmer,» svarte Itzik. Ikke akkurat noe som styrker troverdigheten.

Tommy Lapid er leder for Shinui-partiet, som konkurrerer på meningsmålingene med Arbeiderpartiet om å være det nest største (etter Likud). Han er kjent for å ha en uvanlig skarp tunge. Vanligvis går den ut over de religiøse partiene, men det hender han avlegger andre en visitt også. Han kommenterte Mitznas uttalelse om å ikke slutte seg til en samlingsregjering slik: «Mitzna ombestemmer seg hver mandag og torsdag.» Han sa at Mitzna vil bli tvunget av det politiske presset til å slutte seg til Sharon-regjeringen, og han «bør bli betraktet med overbærenhet».

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart