Strid i Arbeiderpartiet

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Arbeiderpartiets leder Amram Mitzna, som i vide kretser får hovedskylden for det dårlige valgresultatet for Arbeiderpartiet, sier at Arbeiderpartiet ikke under noen omstendigheter vil gå inn i en Sharon-regjering.

Shimon Peres var en av representantene som Arbeiderpartiet hadde i den forrige Sharon-regjeringen. Selv om Sharon og Peres er ansett som motpoler, ble de personlig gode venner. Det er også mye som tyder på at Sharon har tatt et stort sprang i retning av sentrum i israelsk politikk.

Peres forsvarer at han satt i Sharons regjering. Han sier at han tror at det vil tjene Israel om Arbeiderpartiet går inn i regjeringen igjen, så sant betingelsene er noenlunde gode.
Efraim Sneh sier at Mitznas politikk om ikke å gå inn i regjeringen, har gjort stor skade for Arbeiderpartiet, og bidro sterkt til et dårlig resultat.

Benjamin Ben-Eliezer, som var leder i partiet til han tapte for Mitzna i primærvalget i november, har gått så langt at han har satt opp betingelser for at Arbeiderpartiet skal gå inn i en Sharon-regjering. Betingelsene er nokså vage, mange mener at Sharon vil kunne innfri dem i tilstrekkelig grad til at det kan bli en koalisjon.

Egentlige forhandlinger kan ikke begynne før valgresultatet er kunngjort offisielt neste uke og Israels president, Katsav, formelt har bedt Sharon om å danne regjering. Og da har Sharon ca. 40 dager på seg til å danne en regjering.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart