Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Det endelige valgresultatet

Det mest iøyenefallende i valgresultatet er en sterk framgang for Likud (opp fra 19 mandater) og at venstresiden er kraftig svekket. Arbeiderpartiet går ned fra 26 til 19 mandater, Meretz (Israels "SV") ned fra 10 til 6 mandater, altså en samlet nedgang på 11 mandater.

Det mest iøyenefallende i valgresultatet er en sterk framgang for Likud (opp fra 19 mandater) og at venstresiden er kraftig svekket. Arbeiderpartiet går ned fra 26 til 19 mandater, Meretz (Israels «SV») ned fra 10 til 6 mandater, altså en samlet nedgang på 11 mandater.
– Partiet Grønt blad, som lå bra an på meningsmålingene, er falt ut.

PARTIFORDELINGEN
Likud
29,4
38
Labor-Meimad
14,5
19
Shinui
12,3
15
Shas
8,2
11
National Union
5,5
7
Meretz
5,2
6
National Religious P.
4,2
6
Uni. Torah Judaism
4,3
5
Hadash
3
3
Am Ehad
2,8
3
BaLaD
2,3
3
Yisrael B’Aliyah*
2,2
2
United Arab List
2,1
2
Sum
96,1%
120

Sharon ønsker å danne en regjering med både Arbeiderpartiet, Shinui og de religiøse partiene. Men Shinui vil ikke sitte sammen med de religiøse, og ikke sammen med Likud uten at også Arbeiderpartiet er med. Arbeiderpartiet på sin side sier at det ikke vil være med i en Sharon-regjering. – Sharon kan få flertall sammen med de religiøse og ytre høyre, men sier at han ikke ønsker det. Foreløpig fungerer den gamle regjeringen videre.

Sharon har ca. 40 dager på seg til å danne en ny regjering. Sterke krefter i Arbeiderpartiet er uenig med sin leder Amram Mitzna, og ønsker å gå inn i en samlingsregjering. Shinui sier at de kan gå inn i en samlingsregjering i en «nødssituasjon».

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart