Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vannsituasjonen

Vannstanden i Kinneret (Genesaret-sjøen) har steget. 7. januar meldte Ha’aretz at vannet hadde steget 43 cm siden regnet begynte. Det var 67 cm høyere enn på samme tid i fjor. 31. januar meldte Jerusalem Post at vannstanden på få dager hadde steget med 15 centimeter. Det har også falt en del snø på Hermon, så mye at skisenteret der kan åpne. Det vil i neste omgang gi vann til Kinneret når det smelter.

Til sammen har Kinneret steget 72 centimeter fra sitt bunn-nivå på 214,42 cm da regntiden begynte. Det er ca. 4,80 m lavere enn maksimum.

Dette er dessverre ikke så bra som det i første omgang kan virke. For når vannstanden i Kinneret er såpass som den er, skyldes det ikke minst en enda større overpumping enn før av grunnvannet.
Det gjenstår å se hvordan regnet blir i det som gjenstår av sesongen. Israel har Middelhavsklima og vinterregn, i sommerhalvåret er det ikke nedbør i det hele tatt.

a href=»https://miff.no/nyheter/2002/11/14PLOHarIkkeOppgittRetten.htm»>


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart