Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Redusert forsvarsbudsjett

Det er økonomisk krise i Israel. En følge av det er at forsvarsbudsjettet er redusert med mer enn 8 milliarder kroner.Det har ført til at en del planlagte investeringer må utsettes. Og reservestyrkene blir "bare" innkalt til fire ukers tjeneste dette året. Men det meste av dette vil trolig bli brukt på militære operasjoner. Rene øvelser i "vanlig" krig vil trolig bli skadelidende.

Det er økonomisk krise i Israel. En følge av det er at forsvarsbudsjettet er redusert med mer enn 8 milliarder kroner.
Det har ført til at en del planlagte investeringer må utsettes. Og reservestyrkene blir «bare» innkalt til fire ukers tjeneste dette året. Men det meste av dette vil trolig bli brukt på militære operasjoner. Rene øvelser i «vanlig» krig vil trolig bli skadelidende.

Soldatene under førstegangstjeneste må ta hovedbyrden av de militære operasjonene på Vestbredden, i Gaza og langs grensen mot Libanon. De får også mindre trening i «vanlig» krigføring enn egentlig ønskelig. Men de har 3 år å ta av, så det kan tilpasses.
Alle soldatene skulle få et nytt og bedre personlig våpen. Det må utsettes. Likeså må en forbedring av Israels egen tank, Merkava, utsettes noe.

Kilde: En artikkel av Margot Dudkevitch 6. februar i Jerusalem Post.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart