Tett rom mot gass

Under Golfkrigen i 1991 sendte Irak 39 raketter mot Israel. Alle rakettene hadde sprengladning. Som ved et mirakel ble svært få israelere drept av rakettene, men det ble betydelige materielle skader.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Men israelerne fryktet at noen av dem kunne ha kjemiske eller biologiske våpen. Derfor fikk israelerne beskjed om at når flyalarmen gikk, skulle de alle gå inn i sine «tette rom» og ta på seg gassmaske.
Hver familie hadde nemlig et rom som de hadde tettet godt igjen med plast og tape, slik at det i størst mulig grad skulle holde eventuell giftgass ute. Dessuten hadde alle israelere, fra babyer til oldinger, beskyttelse mot giftgass i form av gassmasker eller annen beskyttelse.

Det var i 1991. Nå er det «på’an igjen». Butikkene melder om økt salg av plastark, maskeringstape og annet utstyr som kan gjøre rom forholdsvis tette. Mange kunder har med seg utklipp fra aviser hvor det står liste over de anbefalte tingene.

Dessuten sørger folk for å ha en gassmaske som virker. De skal skiftes ut med noen års mellomrom. Men det er få som kjøper beskyttelsesdrakt til over 700 kroner.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart