Turisttall ned til 1967-nivå

Antallet gjestedøgn for utlendinger på israelske hoteller var i 2002 det laveste siden 1967. Men i 1967 fantes det 10.000 hotellrom i Israel, i 2002 var det 47.000. Det gjennomsnittlige belegget var på bare 40 %.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Før palestinernes «andre intifada» begynte i september 2000, stod utlendinger for omtrent halvparten av overnattingene ved israelske hoteller. I år 2001 var det blitt en kraftig nedgang. I 2002 var det en ytterligere nedgang på 31 %. Den utenlandske delen av overnattingene var da nede i 18 %.

Lyspunktet i en vanskelig situasjon er at antall israelere som overnatter på hotell, øker noe. Den israelske staten har gitt en viss støtte til næringen, bl. a. til markedsføring rettet mot israelere.
I Jerusalem er det bare ett hotell som har stengt. Men mange har redusert bemanningen betydelig, så antall arbeidsplasser i hotellbransjen er kraftig redusert. I håp om bedre tider tærer hotellene på egenkapitalen, og eierne skyter inn ny kapital for å holde det gående. En talsmann for hotellforbundet sier at hotelleierne har tatt ca. 10 milliarder kroner av egen lomme til lønninger og vedlikehold siden intifadaen begynte.

I en turistby som Tiberias (like ved Genesaretsjøen) har nedgangen i utenlandske turister vært på hele 94 % siden intifadaen begynte.

Irak-krig
Det har vært enkelte meldinger om at den krigen som er ventet mellom USA og Irak vil kunne bety en viss lettelse for hotellbransjen. Under Golfkrigen i 1991 var det en del israelere fra Tel Aviv-området som bestilte hotellrom i Jerusalem. For rakettene rammet et distrikt i Tel Aviv-området hvor det bor få arabere. I Jerusalem bor det mange arabere, og Saddam forsøkte å unngå å treffe dem. Men så langt er det bare noen ganske få israelere som har reservert hotellrom i tilfelle krig.

Enkelte utenlandske journalister har reservert plass i tilfelle krig. Men israelerne frykter at de som kommer pga. en eventuell krig, er vesentlig færre enn dem som uteblir på grunn av krigen.

Hilton hotell i Tel Aviv har bygd et nytt underjordisk parkeringshus som skal kunne fungere som et helt moderne tilfluktsrom. Det skal kunne motstå angrep med biologiske og kjemiske våpen, og til og med atomvåpen.

Kilder: To artikler i Jerusalem Post av Haim Shapiro (22. oktober 2002 og 28. januar 2003).

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart