Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lite kriminell vold i Israel

På en liste over land i den rike del av verden, ligger Israel på femteplass nedenfra i voldskriminalitet, målt i personlig risiko for å bli utsatt for "kriminell" vold (altså ikke terror).

På en liste over land i den rike del av verden, ligger Israel på femteplass nedenfra i voldskriminalitet, målt i personlig risiko for å bli utsatt for «kriminell» vold (altså ikke terror).

Dette viser tall fra Statistisk sentralbyrå i Israel, som har utgitt en oversikt over ulike typer kriminalitet i Israel og andre land i år 2000.

Det er ganske bemerkelsesverdig at voldsraten internt i det israelske samfunnet er så lav med den utstrakte militærtjenesten.

4,3 % av familiene meldte at et barn var blitt utsatt for vold, og 60 % av dem flere ganger. Det meste av volden (60 %) foregikk på skolen, og 80 % av volden mot barn kom fra andre barn.

Om voldskriminaliteten er forholdsvis lav, ligger Israel høyt på listen over forbrytelser mot eiendom (tyverier av alle slag). Bare Australia, Danmark og England har høyere tall på dette feltet. Det er få land med større fare for at bilen skal bli stjålet, for eksempel. Uten at det står i vår kilde-artikkel, vil vi likevel tro at dette er lavere nå enn det var i år 2000. For en ganske stor del av biltyveriene og en del andre tyverier ble foretatt av palestinere som så brakte tyvegodset til de palestinske områdene. Nå er det mer avsperret, og trolig vanskeligere å få til.

I den jødiske befolkningen ble antallet forbrytelser mot eiendom per person redusert i løpet av 1990-tallet med 24 %.

Mer enn 60 % av dem som ble utsatt for eiendomskriminalitet, unnlot å melde fra til politiet. Det betyr vel for det første at det ofte dreide seg om forholdsvis små beløp, og for det andre at folk vet (i Israel som i Norge) at det er mange saker politiet bare legger bort.

Kilde: En artikkel av Moti Bassok i Ha’aretz 11. februar 2003.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart