Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bombe i moské

Litt forsinket bringer vi en melding fra den arabiske byen Taiba, som ligger i Israel like ved grensen mot Vestbredden (det israelerne kaller "den grønne linjen").

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fredag 7. februar kom et stort antall sikkerhetsfolk til en moské i byen. De evakuerte folkene der og gjennomførte et søk inne i bygningen. De fant et slikt eksplosivt belte som selvmordsbombere bruker, med omtrent 10 kg sprengstoff, inne på toalettet i moskeen. Sikkerhetsfolkene brakte beltet til et steinbrudd i nærheten, hvor det ble brakt til å eksplodere uten å skade noen eller noe.

Bakgrunnen var at to terrorister fra Islamsk jihad ble arrestert ved en veisperring mellom Nablus og Tulkarm torsdag ettermiddag.

Opplysninger disse terroristene gav i forhør, førte til at moskeen ble gjennomsøkt. – Terroristene forsøkte å forlate byen med beltet, men snudde da de så alle veisperringene. De fikk tydeligvis panikk, og tenkte at moskeen måtte være det sikreste stedet å gjemme beltet. Siden ble de altså arrestert, selv om de ikke lenger hadde beltet med seg.

Blant de 40.000 innbyggerne i Taiba var det mange som reagerte sterkt. Det var 1500 deltakere ved gudstjenesten fredag kveld. Dersom beltet ikke var blitt oppdaget i tide, og hadde eksplodert, kunne det ha gitt en skremmende ødeleggelse. Mange mener at en moské ikke er stedet til å gjemme slike våpen.

Ordføreren, Salah Jabara, sier at ingen av innbyggerne i Taiba deltok i terroren. Han oppfordrer de palestinske gruppene til å ikke trekke de israelske araberne inn i sin voldskamp.

Hundrevis av innbyggere fra Vestbredden krysser fremdeles daglig inn i Taiba og de andre byene i «den arabiske trekanten», for det nye gjerdet er ikke bygget der ennå. De israelske araberne kan ofte se på dem at de kommer fra Vestbredden ut fra klesdrakt og oppførsel. De fleste er bare ute etter en jobb så de kan fø sine familier. Men det skjuler seg altså terrorister iblant.

Men de som skal inn i moskeen, blir nå sjekket.

Kilde: Artikkel 9. februar av Daniel Ben-Tal i Jerusalem Post.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart