Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

KLASSEKAMPEN:

Avisen Klassekampen satte tirsdag 8. april fokus på organisasjonen Med Israel for fred og den nye reiseguiden som er publisert i Porten til Midtøsten. Hovedpoenget til journalist Tarjei Leer-Salvesen er at guidens navn oppmuntrer til å besøke Israel, og han påpeker at Utenriksdepartementet samtidig advarer mot å reise til landet.

KLASSEKAMPEN: Avisen Klassekampen satte tirsdag 8. april fokus på organisasjonen Med Israel for fred og den nye reiseguiden som er publisert i Porten til Midtøsten. Hovedpoenget til journalist Tarjei Leer-Salvesen er at guidens navn oppmuntrer til å besøke Israel, og han påpeker at Utenriksdepartementet samtidig advarer mot å reise til landet.

Allerede i ingressen kaller Klassekampen MIFF for en «kristen-sionistisk organisasjon». Redaksjonen i Porten til Midtøsten har spurt Leer-Salvesen om hvorfor han bruker en slik betegnelse på en ikke-religiøs organisasjon som har en stor andel jødiske og sekulære medlemmer.

– Jeg brukte uttrykket «kristen-sionistisk» organisasjon av to grunner. Jeg opplever, til tross for MIFFs formelt uttrykte ønske om å spre objektiv og saklig informasjon om konflikten i Midtøsten, at profilen på arbeidet både er skrevet i all hovedsak av og for kristne nordmenn, og at man redaksjonelt og fra organisasjonens side uttrykker stor grad av sympati for den politikken israelske myndigheter fører med hensyn til bosetting av jøder i Israel, svarer Klassekampens journalist.

Klassekampen skriver også:
«MIFF arbeider ifølge seg selv til støtte for israelsk kontroll over Erez-Israel, som forstås som «Stor-Israel», eller Israel inkludert de okkuperte områdene.»

Dette blir kommentert av Odd Myrland slik:
– MIFF har som oppgave å informere om hva folk flest i Israel mener. Som organisasjon har vi ikke noe eget synspunkt omkring problematikken rundt «de okkuperte områdene». Men vi påpeker stadig at et stort flertall av jødene i Israel er villige til å oppgi kontrollen over det aller meste av disse områdene hvis det kan skje i bytte for en varig fred.
Myrland er redaktør av MIFFs medlemsorgan Midtøsten i fokus.

Relatert tema:
Israel og Norge


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart