Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

35 jøder i Irak

Det er 35 jøder i Irak, etter at ca. 150.000 jøder har forlatt Irak i løpet av 1900-tallet. I tillegg er det noen i det kurdiske området i nord. De fleste er i 50-årene og oppover. De yngste er to søsken på 19 og 20 år.

En synagoge har vært åpen i Bagdad. Saddams styre har betalt for vedlikehold av de jødiske gravstedene i landet, og til og med for oppussing av synagogen. I 1998 drepte en palestinsk terrorist to jøder og to muslimer like før løvhyttefesten. Siden sørget Saddam for en væpnet vakt ved synagoge.

Under Saddam har det vært mulig for å jødene å skaffe 10 kg kosher kjøtt til hver av de 35 jødene hver annen måned. De fleste jødene har vært avhengige av "olje-for-mat"-programmet for å overleve, slik også de fleste araberne har vær.

Jøder har hatt et generelt forbud mot å flytte fra Irak. Men en mannlig jøde klarte å komme seg over grensen til et naboland like før krigen begynte nå i mars. Han var gått av med pensjon, og fikk da et pass fra myndighetene. Ute av landet fikk han kontakt med sin søster. Hennes familie flyktet fra Irak for to år siden. Hun kontaktet en jødisk hjelpeorganisasjon som har sørget for at han fikk det han trengt.

Jødiske feltrabbinere som følger den amerikanske hæren vil ta kontakt med de gjenværende jødene i Bagdad-området og høre om de er interessert i å forlate Irak. Når dette blir skrevet, er det ikke kjent hva de velger. Kilde: Melissa Radler 11. april i Jerusalem Post, hun intervjuer folk fra de to jødiske hjelpeorganisasjonene American Jewish Joint Distribution Committee og Hebrew Immigrant Aid Society


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart