Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USA «etisk supermakt av høyeste klasse»

Et stort flertall av jødene i Israel har i utgangspunktet støttet amerikanernes krig, selv om det nok er få som tror at det blir lett å få til demokrati i Irak. Det følgende er noen tanker, fritt gjengitt, fra en artikkel i Ha'aretz 12. april. Forfatteren er Yoel Marcus, som befinner seg på venstresiden i Israel.

I de første tre ukene av krigen har amerikanske fly gjennomført 35.000 tokter. I tillegg kommer helikoptrene. Flyene tok av fra hangarskip. Noen store bombefly fløy fra England og tilbake for hvert tokt. Bombene traff med dødelig presisjon.

Denne krigen har bekreftet at USA er verdens eneste supermakt. Det som er skjedd, har vist at president Bush er en av USAs største presidenter. Mange politiske ledere vil måtte bite i seg sine ord etter å ha sagt mye stygt om ham.

Krigen i Irak er ikke okkupasjon av en suveren stat, men frigjøring fra en brutal tyrann. Den tanken at terrorister ikke kan røres fordi det ville krenke vertslandets suverenitet, har mer å gjøre med frykt for å gå glipp av forretninger i arabiske land enn med omsorg for høye prinsipper. At amerikanerne gjennomførte denne krigen, har gjort USA til en etisk supermakt av høyeste klasse.

Denne raske seieren, med bare et lite antall drepte og sårede amerikanere, er et slag mot de ulike drivhus for terror i den islamske verden. Syria, som samarbeidet med Irak, vil ikke få beholde terrorbaser på irakisk jord. Libanon vil ikke få lov til å bli en base for iranske revolusjonære, verken Hizbollah eller Hamas.

President Mubarak i Egypt tar feil når han sier at denne krigen vil skape 100 nye bin Ladener. Han burde heller tenke over hva som vil skje med hans eget regime hvis det demokratiske eksperimentet i Irak blir vellykket.

Bush sier at han vil fortsette krigen mot terror. Alle parter i konflikten må altså tilpasse seg en verden med et nytt sett av regler. Sett fra Israels side utspiller et stort drama seg i Ramallah. Der forsøker man å utpeke en statsminister som skal nøytralisere Arafat. Bush har gjort det klart at han vil garantere Israels sikkerhet. Men han vil også forsøke å nå en avtale med palestinerne. Sharon bør ikke utfordre amerikanerne for mye akkurat nå.aring.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart