Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Når blir Tempelfjellet åpnet igjen?

Etter at den nåværende intifadaen startet i september 2000, har Tempelfjellet vært åpent bare for muslimer. Vi synes at vi hører protestene fra norske kirkeledere og "menneskerettighetsforkjempere" dersom noe viktig muslimsk hellig sted var blitt avstengt. Men siden dette bare gjelder jøder og kristne, har det visst ingen interesse.

På en pressekonferanse i slutten av februar ble politimesteren i Jerusalem, Mickey Levy, spurt om når Tempelfjellet igjen vil bli åpnet for jøder og kristne. Han svarte at etter Irak-krigen ville det bli vurdert på nytt. Han sa at det ikke er tvil om at atmosfæren på Tempelfjellet er blitt mindre fiendtlig. Fatah har mindre kontroll over befolkningen i Øst-Jerusalem, sa han. Men han ville ikke antyde noen dato for når Tempelfjellet kan bli åpnet.

Ellers opplyste han at antallet tyverier (blant annet av biler) var redusert med 36 % i år 2002 sammenliknet med 2001. Han tilskrev det først og fremst bedre kontroll med palestinere som beveger seg inn og ut av Jerusalem uten tillatelse.

I 2002 var det 41 terrorforsøk i Jerusalem. Av de 17 forsøkene fra selvmordsbombere ble 11 avverget.

Politiet arresterte 5.674 mistenkte. Siden det bare finnes 250 plasser til varetektsfanger, hendte det at politiet måtte bryte loven ved å la fangene sove på golvet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart