Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Må velge mellom Sharon og Arafat

Israel ønsker at hele verden skal boikotte Yasser Arafat. Hver minister som besøker Arafat, svekker dermed den nye statsministeren, Abu Mazen, mener Israel. Men mange politikere i alminnelighet, og europeere i særdeleshet, insisterer på å treffe Arafat når de er på besøk i Midtøsten. Besøk hos Abu Mazen derimot er ansett som ønskelig fra israelsk hold

UTENLANDSKE STATSLEDERE: Israel ønsker at hele verden skal boikotte Yasser Arafat. Hver minister som besøker Arafat, svekker dermed den nye statsministeren, Abu Mazen, mener Israel. Men mange politikere i alminnelighet, og europeere i særdeleshet, insisterer på å treffe Arafat når de er på besøk i Midtøsten. Besøk hos Abu Mazen derimot er ansett som ønskelig fra israelsk hold.

Derfor er statsminister Ariel Sharon og utenriksminister Silvan Shalom blitt enige om at utenlandske regjeringsmedlemmer kan velge: Vil de treffe Arafat, godtar Israel det. Men da velger de samtidig å ikke treffe statsminister Sharon. Om utenriksminister Shalom skal besøke dem, blir avgjort i hvert enkelt tilfelle.

Sharon «hadde ikke tid» til å treffe den japanske utenriksministeren Yoriko Kawaguchi da han besøke Midtøsten nylig og insisterte på å treffe Arafat. Men utenriksminister Shalom hadde et møte med ham. Byråsjefen på Sharons kontor, Dov Weisglass, nektet å treffe en gruppe amerikanske kongressrepresentanter som også hadde vært hos Arafat.

Javier Solana, EUs utenrikspolitiske sjef, får trolig ikke treffe Sharon hvis han også besøker Arafat.

Utenriksministrene fra Hellas, Frankrike, Danmark og Norge har utsatt besøk i Israel på grunn av problemer i forbindelse med dette. – Alt dette ifølge en artikkel av Herb Keinon 1. mai i Jerusalem Post. For egen regning vil vi tilføye at det sikkert er en lettelse for israelerne å slippe å snakke med alle disse folkene som kommer med «råd» som israelerne ikke har bedt om.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart