Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Arafat strammer grepet

En ny palestinsk regjering er innsatt, med Mahmoud Abbas (Abu Mazen) som statsminister. Den skulle ha den virkelige makten i de palestinske områdene, og gjøre at Yasser Arafat etter hvert skulle få en mer seremoniell rolle.

Men ifølge israelsk etterretning tyder det meste så langt på at Arafat snarere har styrket sitt grep om makten. Blant annet er det tydelig at han igjen personlig har overtatt kontrollen med pengesekken i større grad enn han har gjort i den senere tid. Som et eksempel nevnes at Arafat personlig skrev under en godkjenning av å bevilge 140 000 kroner til 6 000 meter av tøy. Det skal brukes til nye uniformer til det palestinske politiet. Og «stakkars [finansminister] Fayyad dersom han ikke gjennomfører noe Arafat har skrevet under på», sier en ledende palestiner.

Mahmoud Abbas (Abu Mazen) har problemer med å vinne støtte i befolkningen. Han ser ut til å være for svak til å kunne avvæpne terror-organisasjonene – hvis han da i det hele tatt ønsker å gjøre det.

Israel har fremdeles et visst håp til den nye sikkerhetsministeren, Mohamed Dahlan. Han forhandler for tiden med Arafats tidligere sikkerhetssjef på Vestbredden, Jibril Rajoub. Om det kan bli noen avtale mellom dem og hva den eventuelt i så fall kan føre til, gjenstår å se.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart