Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Det palestinske styret må stanse terror

Den norske FN-koordinatoren, Terje Rød-Larsen, roste 19. mai statsminister Sharon for gjentatte ganger å ha støttet to-stats-løsningen. Rød-Larsen sa at "veikartet" krever at palestinerne stanser alle angrep på Israel. Begge parter må treffe tiltak. Men den viktigste faktoren er at den nye, palestinske regjeringen har vilje til å stanse angr

Terje Rød-Larsen: Den norske FN-koordinatoren, Terje Rød-Larsen, roste 19. mai statsminister Sharon for gjentatte ganger å ha støttet to-stats-løsningen. Rød-Larsen sa at «veikartet» krever at palestinerne stanser alle angrep på Israel. Begge parter må treffe tiltak. Men den viktigste faktoren er at den nye, palestinske regjeringen har vilje til å stanse angrepene.

I motsetning til tidligere sa Rød-Larsen at palestinerne selv har noe av skylda for sin triste situasjon. Han innrømmet at hvis israelerne opphever avstengningen, kan det føre til flere terrorangrep. Han sa også at det er viktig «å påpeke at ulovlige væpnede elementer i de palestinske områdene bærer et tungt ansvar for volden som berører palestinske sivile ved å legge sine baser i sivile områder, i strid med internasjonal humanitær lov.»

20. mai sa Israels forsvarsminister, Shaul Mofaz, at den nye palestinske statsministeren, Mahmoud Abbas (Abu Mazen), er i stand til å stanse terrorangrep mot israelske sivile. Mofaz har også sagt at han ikke finner at det palestinske styret har gjort noe for å ta ansvar for hva som skjer i de områdene det kontrollerer.

Mofaz sa at det viktigste hinderet for fred er Yasser Arafat, som gjør alt han kan for å sabotere fredsbestrebelsene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart