Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fredsinitiativ fra grasrota

Det er kommet et nytt initiativ for fred, en prosjekt som kaller seg En stemme. Det henvender seg til "grasrota". Blant initiativtakerne finner vi "vår egen" rabbiner Michael Melchior, Yasser Abbas (sønn av den nye palestinske statsministeren), sjeik Tayseer Tamini (ledene palestinsk muslimsk geistlig), ledere for jødiske og arabiske organisasjoner i USA, Brad Pitt og andre kjente personer.

Det er kommet et nytt initiativ for fred, en prosjekt som kaller seg En stemme. Det henvender seg til «grasrota». Blant initiativtakerne finner vi «vår egen» rabbiner Michael Melchior, Yasser Abbas (sønn av den nye palestinske statsministeren), sjeik Tayseer Tamini (ledene palestinsk muslimsk geistlig), ledere for jødiske og arabiske organisasjoner i USA, Brad Pitt og andre kjente personer.

Tanken bak er at man skal gå rundt til vanlige folk i Israel og de palestinske områdene og få deres underskrifter på en prinsipperklæring. Underskriverne vil i neste omgang få gi sine meninger til kjenne via e-post, telefon og husbesøk. Håpet er at hundretusener av mennesker skal bli med på prosessen.

Et ekspertpanel på 15 israelere og et lignende antall palestinere og internasjonale eksperter skal møtes i august for å formulere forslag til løsning av kjernesakene: Jerusalem, grenser, palestinske flyktninger, fordelingen av vann, økonomi, sosiale spørsmål, kultur osv.

De som har underskrevet erklæringen, skal komme med synspunkter ut fra en skala. For å gjøre dette lettere, vil hundrevis av dataterminaler bli satt opp i samfunnshus, skoler og kontorer til frivillige organisasjoner i Israel og de palestinske områdene. Det vil også bli mulig å bruke et system som registrerer tale inn på EDB.

Etter omtrent to år vil de opprinnelige forslagene bli justert i lys av resultatene av undersøkelsene hos grasrota.

IBM har gitt ca. 10 millioner kroner i datautstyr til prosjektet. Et lignende beløp er samlet inn til å få prosjektet startet opp.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart