Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økte vannkvoter

Det er tidligere bestemt at de israelske bøndene får bare 50 % så mye vann som tidligere. Nå er denne kvoten økt litt: De får 58 %.

Bakgrunnen er at denne siste vinteren gav vesentlig mer nedbør enn vanlig, slik at Gennesaretsjøen steg helt opp til 209,76 m under havets nivå. Det er bare 86 cm fra maksimum. (Dersom nivået blir høyere, blir det flom i Tiberias. Det unngås ved at man i så fall lar vann renne fra Gennesaretsjøen og sørover mot Dødehavet, noe som ellers ikke gjøres lenger.) – Siden nedbørsesongen er over, har vannet begynt å falle igjen i Gennesaretsjøen. Det faller med ca. en tredel av en centimeter per dag.

I 2001 gikk 658 millioner kubikkmeter ferskvann til bruk i hjemmene og privat bruk i byene. 120 millioner kubikkmeter vann gikk til industrien, og 563 millioner kubikkmeter til jordbruket. I tillegg fikk jordbruket 459 millioner kubikkmeter renset spillvann.

Vannproblemet framover skal løses ved at mer vann brukes om igjen til jordbruksformål. Og så er israelerne i ferd med å bygge en rekke avsaltingsanlegg for sjøvann.

Kilde: Artikkel i Jerusalem Post 11. juni 2003 av David Rudge.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart