Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ingen avvæpning av terrorgrupper

Det er blitt en våpenhvile mellom Israel og palestinerne. Mange i Israel er meget skeptiske til den. Den 27. juni hadde Aluf Benn en artikkel i den israelske avisen Ha'aretz der han forklarer hvorfor. Denne artikkelen er en fri gjengivelse av synspunkter fra denne artikkelen og annet israelsk stoff.

Når Israel ikke lenger vil ha noe med Arafat å gjøre, er det fordi det etter hvert er blitt bevist at han ikke bare har godtatt terror og oppmuntret den i generelle ordelag, men faktisk vært aktivt engasjert i konkret støtte til konkrete terrorister og konkrete terrorangrep. Alt dette mens han snakket fred når det passet slik.

Når Israel valgte å satse på den nye statsministeren, Abu Mazen (Mahmoud Abbas), og hans sikkerhetssjef Muhammad Dahlan, var det fordi de sa at de ville avvæpne og oppløse Hamas og de andre terror-organisasjonene. «Veikartet» stiller også helt klare krav om det.

Og hva skjer? Abbas og Dahlan har fått til en avtale om våpenhvile med Hamas og de andre terror-organisasjonene. Det som «overtalte» terroristene til å godta en våpenhvile, var nok at Israel truet med å utslette hele toppledelsen der.

Men når våpenhvilen nå er trådt i kraft, sier Abu Mazen og Dahlan at de ikke har tenkt å avvæpne terroristene, til tross for at de har godtatt det «veikartet» som krever nettopp dette. Terroristene skal bare holde en midlertidig våpenhvile. Det håper de skal være nok til å få den palestinske staten på plass. De regner med at det da vil bli vanskeligere for Israel å gripe inn mot terroristene når det er skjedd.

Forutsetningen brutt
Dermed er selve forutsetningen for «veikartet» brutt. Men det tar palestinerne rolig. De vet at ingen vestlige politikere (utenom kanskje enkelte amerikanere) vil bry seg noe særlig om det. De regner med at nesten hele presset vil bli rettet mot Israel som vanlig: Israel skal oppfylle sine forpliktelser, nesten ingen legger vekt på at palestinerne ikke oppfyller sine.

Scenario
Dermed avtegner det seg et bilde av en palestinsk stat hvor det finnes sterke og aktive terror-organisasjoner. De vil gjøre det umulig å få ordnede forhold innad i det palestinske samfunnet. Og de vil sørge for en krigstilstand mot Israel. Opplegget fra arabisk side er tydeligvis at den palestinske regjeringen ikke skal få skylden for det terroristene gjør, og at Israel skal være forhindret fra omfattende militære svar på terroren.

Israels syn er at dersom palestinerne ikke avvæpner og oppløser terror-organisasjonene, behøver heller ikke Israel å gjennomføre sin del av forpliktelsene i «veikartet». Det er noe som gjelder begge parter.

Det kommer nok til å bli veldig mye kritikk mot Israel hvis og når statsminister Sharon handler i samsvar med dette synet.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart