Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Synagoger og kirker i muslimske land

Ifølge den såkalte Omar-pakten, opprinnelig fra 600-tallet da Islam var en ny religion, skal jøder og kristne få lov til å beholde sin religion. Men de skal være klart diskriminert. Blant annet skal de betale ekstra-skatter og ha klær som viser at de er "vantro". Deres vitnemål har mindre vekt enn muslimenes når de vitner i retten.

En annen regel er at jøder og kristne ikke skal få lov til å bygge nye gudshus i det muslimske området, bare beholde de gamle. Disse religionene er nemlig ansett som døende. Dette har ikke alltid blitt håndhevet særlig strengt. Men jøder og kristne har ofte måttet betale ganske mye penger i bestikkelse for å få bygge et gudshus, og det har ofte tatt lang tid å få det til.

Det er også blitt skikken i muslimske land (f. eks. i Egypt, der det er en forholdsvis stor kristen minoritet) at når de kristne endelig har fått bygd seg en kirke, bygges en mye større moské like ved siden av. Det tar sjelden lang tid for muslimene å få de nødvendige løyver.

Fødselskirken i Betlehem
Etter en pause på noen år besøkte jeg sommeren 1998 Fødselskirken i Betlehem. Det var nesten ingen andre turister der enn oss tre som reiste sammen. Mens vi stod på plassen like utenfor kirken, begynte plutselig ropene fra moskeen som er kommet like ved kirken. Det hørtes ut som om noen stod rett ved siden av oss og ropte inn i øret. Slikt kan umulig fremme turismen til Betlehem. I hvert fall blir det nok lenge til undertegnede finner grunn til å besøke Fødselskirken igjen.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart