Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Liten kapsel utforsker tarmene

På gastroenterologisk avdeling på sykehuset stikker kanskje en lege en spesiell slange inn gjennom munnen og manøvrerer den ned i magen og kanskje videre ned i tarmene. Dette omtales som å "svelge slangen". Med denne kan legen finne polypper, svulster og andre ting som kanskje må fjernes. En annen type slange kan også brukes til å operere bort uønskede ting.

Dette er nå gammeldags. Et israelsk firma lager kapsler på 2,5 cm. Man svelger en slik kapsel hel, og den beveger seg ned gjennom spiserøret, magesekken og tarmene på samme måte som maten, det vil si ved de muskelbevegelsene magen og tarmene gjør. Den kommer ut med avføringen.

Kapselen har et lite videokamera, og den kan lyse opp veggene i tarmen. Den sender signaler til en mottaker som henger i et belte rundt livet. Den kan motta signaler som kapselen sender via et sett mottakere på pasientens kropp. Resultatet av dette blir videobilder av høy kvalitet i farger av det området kapselen passerer gjennom.
Tester gjennomført i Canada med barn ned til 10-års-alderen tyder på at kapselen kan brukes også av dem, selv om de har en trangere og mindre robust fordøyelskanal.

Dermed skulle «slangen» bli overflødig, i hvert fall i mange situasjoner. Kapslene koster ca. 2.200 kroner stykket. Den er et eksempel på hvordan israelere ligger i fremste linje på mange felter av medisinsk forskning.

Kilde: Jerusalem Post 9. august 2003.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart