Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Protest på terror-kunst i Stockholm

MIFF Bergen har laget et protestskriv til Historiska museet i Stockholm på utstillingen av en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls israelere.

Dersom du vil delta i protestaksjonen kan du kopiere inn teksten i en e-post og sende til Historiska museum i Stockholm: info@historiska.se

Tips: Du kan også sende brevet på vanlig måte. Lim teksten inn i en tekstbehandler og skriv ut!

Historiska museet
v/museumssjef Kristian Berg
Box 5428
S-114 84 Stockholm

 

Kjære museumssjef Kristian Berg

Lørdag 17. januar gikk nyheten verden over. Israels ambassadør til Sverige, Zvi Mazel, hadde angrepet et «kunstverk» på Historiska museet i Stockholm. «Kunstverket», som kalles «Snövit och sanningens vansinne», viser en palestinsk selvmordsbomber som i fjor høst drepte og såret flere titalls tilfeldige og uskyldige mennesker. Formålet med «kunstverket» skal være å få folk til å tenke over hva som er årsaken til at personer velger å gjøre slike bestialske ugjerninger.

Om du virkelig søker et svar på dette spørsmålet, vil jeg be deg tenke over følgende:
Hvordan tror du potensielle selvmordsbombere reagerer på utstillingen på Historiska museet? Vil den føre til flere eller færre terroraksjoner? Vil ekstreme terrorgrupper bli oppmuntret til å gjenta sine grusomheter eller vil den hjelpe dem til å forstå at slike handlinger er umenneskelige?

Svaret er selvsagt at utstillingen på Historiska museet bidrar til å legitimere terror.

Helt siden 1993 har palestinske barn, gjennom selvstyremyndighetene, blitt opplært gjennom skoleverket, moskeer og TV-sendinger til å utføre terror. Vesten har stilltiende latt dette foregå.

På slutten av 1990-tallet holdt Fatah sommerleirer hvor de lærte tenåringer opp til terror. Få år senere, under den nåværende intifadaen, har disse ungdommene kommet i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. Nå får vi se fruktene av opplæringen: Steinkasting, molotov cocktails, skarpe skudd og selvmordsaksjoner. Igjen er Vestens fordømmelse fraværende. Man forklarer terroren med å si: «Palestinerne må ha det vanskelig som kan gå til slike skritt.» Det blir for smertefullt å akseptere at man selv har ansvar for terroren gjennom støtte og forståelse for ekstreme terrorgrupper.

Siden utstillingen av «Snövit och sanningens vansinne» uunngåelig bidrar til å legitimere terroren, bidrar den også til å motvirke fred mellom israelere og palestinere. Jeg vil derfor innstendig be om at «kunstverket» fjernes fra utstillingen på Historiska museet.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart