Går imot Sharons ensidige tilbaketrekning

Etter et møte med statsminister Ariel Sharon tirsdag, gjorde Benjamin Netanyahu klart sitt synspunkt på en ensidig israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen og noen bosetninger på Vestbredden.
– Jeg ønsker en avtale basert på gjensidighet, sa Netanyahu gjennom en pressetalsmann. Med ensidige israelske tiltak vil det være klart hva Israel gir, men ikke hva de får igjen.
Statsministerens kontor tror fortsatt finansministeren vil støtte planen når den kommer til formell behandling i regjeringen. Netanyahu kan også bli påvirket i retning av en ja-stemme, dersom amerikanerne støtter planen. Det er ventet at Netanyahus valg kan være vippestemmen i regjeringen på 23 medlemmer.
Tre amerikanske utsendinger kommer til Israel onsdag og torsdag for å bli briefet om detaljene i den ensidige tilbaketrekningsplanen. I møte med amerikanerne vil statsminister Ariel Sharon fokusere på målet og prinsippene bak planen, og dens mulige konsekvenser for den palestinske siden, skriver Ha’aretz. (18.02)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart