Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Valgdag i Likud flyttet

Statsminister Ariel Sharon har laget en plan for å skille israelerne og palestinerne. Hensikten er å forhindre terrorangrep. Vi omtaler dette i andre nyhets- og bakgrunnsmeldinger.

Planen innebærer at israelerne skal trekke seg ut av nesten hele Gaza. Det vekker sterk storm i Sharons eget Likud-parti, hvor mange tradisjonelt har vært positivt innstilt til bosetninger. Men Likud er i utgangspunktet et lite religiøst parti, så de sterkeste forkjemperne for bosetningene sokner til partier lenger til høyre.

Sharon var redd for ikke å få flertall av Likuds sentralkomite og blant medlemmene av Knesset. Han gjorde derfor noe som ligner på det vi i Norge har gjort med EU-saken: Han bestemte at det skal være folkeavstemning. Men ikke i hele folket slik som i Norge, bare blant de ca. 200.000 betalende Likud-medlemmene. Folkeavstemningen skal derfor ikke avgjøre hvordan Knesset skal stemme, bare gi råd til hvordan Likud-partiet skal forholde seg.

– Sharon vet at dersom han får med Likud-partiet, vil han ha et stort flertall bak seg, fordi Arbeiderpartiet støtter Sharon i denne saken.

Medlemsavstemningen var først fastsatt til 29. april. Men dagen førte til en storm i Likud: Det israelske basketball-laget Maccabi Tel Aviv skal ha en viktig kamp i en europeisk turnering den dagen! Så valget ble flyttet. Først tenkte man å flytte det til 28. Men det er en viktig festdag for druserne, og det er tusenvis av drusiske medlemmer i Likud. Det endte derfor med at dagen ble fastsatt til søndag 2. mai. Det er helligdag bare for de kristne, og det er nok få kristne medlemmer av Likud.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart