Israel i Athen 2004

Med Gal Friedmans historiske gull i vindsurfing og Arik Ze'evis bronse i judo kom Israel på 52. plass blant verdens nasjoner i Athen OL.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken


Israelske medaljer
GULL
Gal Friedman (vindsurfing) 

BRONSE
ARIK ZE’EVI (judo)


Israel i Athen 2004

Landene i Midtøsten og Nord-Afrika fikk flere medaljer i Athen enn i Sydney, mens de nordiske landene fikk færre.

Israel fikk sitt første OL-gull
Vindsurferen Gal Friedman (28) tok onsdag Israels første OL-gull noensinne. Friedman går også inn i historien som den første israeler som har tatt to OL-medaljer. Han vant også bronse i 1996.
– Det føles som en drøm, sa Friedman etter seieren. I lykkerus kastet han seg i vannet og svøpte seg etterpå i et israelsk flagg.
– Jeg følte at hele Israel skjøv meg fremover. Plutselig følte jeg at jeg fikk ekstra energi, uten å vite hvor den kom fra, referer Ha’aretz.
– Takk til hele landet for deres støtte. Dette viser at vi kan slå andre land, sa Friedmans trener Gur Steinberg.
Under seiersseremonien ble Hatikva, den israelske nasjonalsangen, spilt i OL for første gang.
– Alle sang Hatikva med slik intensitet at folk var sjokkert, sa Friedman. Han dedikerte sin seier til de 11 israelske idrettsutøverne som ble drept i Munchen-massakren under OL i 1972.
– Jeg er sikker på at de så oss, sa Friedman som selv ble født i 1975. Når han kommer hjem vil han gå til minnestedet og vise dem gullmedaljen.
– Vi tenker på de drepte idrettsutøverne hele tiden, sa Friedman. (CM, 26.08.04)

ARIK ZE’EVI:
Vant bronse i judo
Israel har fått sin første medalje i Athen. Torsdag vant den israelske judomesteren Arik Ze’evi over hollenderen Elco Van Der Geest i bronsefinalen.
Det var den hardeste dag i livet mitt, sa Ze’evi etter kampen. Han mistet sjansen til å vinne gullmedalje da han tapte for Jang Sung fra Sør-Korea tidligere på dagen.
– Jeg er veldig fornøyd med bronse, konkluderte Ze’evi, som er regjerende europamester.
– Du har gitt stor glede til hele Israels nasjon, sa statsminister Ariel Sharon i sin gratulasjonshilsen.
Ze’evis bronsemedalje er Israels femte olympiske medlaje. Også i Sydney 2000 tok Israel en bronsemedalje. (CM, 20.08.04)

IRANSK MEDALJEHÅP:
Trakk seg fra OL fordi han måtte møte israeler
Fredag ble det klart at iraneren Arash Miresmaeili skulle møte israeleren Udi Vaks i første runde av judo-konkurransen for menn under 66 kilo. Som dobbel verdensmester i klassen, ble Miresmaeili sett på som en av Irans største medaljehåp i sommerlekene. Likevel valgte judomesteren å trekke seg fra oppgjøret mot israeleren. Helt siden den islamske revolusjonen i 1979 har Iran avvist å akseptere Israels rett til å eksistere. Miresmaeili trakk seg i «sympati med den palestinske sak», opplyser iranske sportsledere. (CM, 14.08.04)

OL I ATHEN:
Israel stiller med 36 idrettsutøvere

Judoka Arik Ze’evi (bildet) bærer det israelske flagget under åpningsseremonien i Athen fredag kveld. Ze’evi har vunnet europamesterskapet i bryting tre ganger.
– Den israelske delegasjonen til OL i Athen blir av mange sett på som den beste landet noen gang har sendt til lekene, skriver Ha’aretz.
De 36 israelske idrettsutøverne som deltar, skal konkurrere i 15 ulike disipliner.
– Vi håper å ta med hjem tre medaljer, blant dem den første gullmedalje, sier formann i den israelske olympiakomitéen, Ephraim Zinger.
Israel deltok for første gang under sommerlekene i Helsinki i 1952, og har vunnet én sølvmedalje og tre bronsemedaljer. (CM, 13.08.04)

Medaljestatistikk for Israel i alle OL er tilgjengelig fra temasiden Sport.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart