Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Blair støtter Israels krav

Da Tony Blair i begynnelsen av desember annonserte en konferanse om Midtøsten, ble israelerne urolige. Blair nærmer seg valg, og er under kritikk både i sitt parti (Labour) og i folket. Israelerne fryktet at han ville "betale sine problemer med israelsk mynt". Det vil si søke å bli populær på den vanlige måten: Ved å kritisere Israel.

Da Tony Blair i begynnelsen av desember annonserte en konferanse om Midtøsten, ble israelerne urolige. Blair nærmer seg valg, og er under kritikk både i sitt parti (Labour) og i folket. Israelerne fryktet at han ville «betale sine problemer med israelsk mynt». Det vil si søke å bli populær på den vanlige måten: Ved å kritisere Israel.

Men etter å ha snakket med Blair, har israelerne oppgitt sin motstand mot konferansen, selv om de ikke deltar selv. Emnet skal nemlig ikke være forholdet mellom israelere og palestinere, men demokratisering og reform i de palestinske områdene.
På en pressekonferanse i Jerusalem 22. desember 2004 sammen med statsminister Ariel Sharon, sa Blair at det ikke vil bli vellykkede forhandlinger eller fred uten at det blir slutt på terroren. «Verden har endret seg de siste få årene,» sa han. Terror blir ikke lenger godtatt.

Han sa at også Storbritannia må forsvare seg mot terror-handlinger. Noen forsøker å gjøre terrorhandlinger i Storbritannia. Og dessuten er britene i Irak, «hvor folket ønsker demokrati og terroristene forsøker å stanse dem.» Da Blair var på besøk i Irak like før, sa han at kampen helt tydelig står mellom demokrati og terror.

For første gang antydet en europeisk leder at en palestinsk stat ikke er noe mål i seg selv. Det avhenger av hvordan den blir. Skal den være levedyktig, kreves det mer enn et landområde som henger sammen og økonomisk uavhengighet. Tanken om en levedyktig palestinsk stat omfatter også «demokrati, økonomisk gjennomsiktighet og en slutt på sikkerhetsproblemene som har plaget denne prosessen», sa Blair.
Dette er i overkant av de kravene israelere flest stiller – de legger mest vekt på sikkerheten.

Blair fikk spørsmål på pressekonferansen om hva han mente om at Israel reagerte kjølig på et utspill fra Syria. Han svarte at det var Israels sak å avgjøre slike spørsmål. For to år siden rullet han ut den røde løperen for Assad i London. Men i mellomtiden har han opplevd at Syria gjør lite for å hindre terrorister i å ta seg inn i Irak.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart