Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Styrt av sikkerhetstjenesten?

I forbindelse med toårsdagen for mordet på Yitzak Rabin i november 1995 rettet venstresida (ikke minst Rabins enke) igjen sterke anklager mot høyresida, og beskyldte mer eller mindre direkte statsminister Netanyahu for å være medskyldig i mordet fordi han hadde vært med på demonstrasjoner mot Rabin. [Se artikkelen Lek med ilden.]

Før drapet på Yitzhak Rabin opptrådte en agent fra sikkerhetstjenesten som provokatør på høyresiden i israelsk politikk. Store deler av høyresiden tror Avishai Raviv oppmuntret og utførte voldelige handlinger i høyresidens navn for å øke venstresidens muligheter til å vinne valget. Ytre høyre tror at Raviv direkte stod bak mordet på Rabin, med aktiv støtte fra sikkerhetstjenesten. Meningsmålingene var dårlige for venstresiden, og Rabin ble ofret i håp om en valgseier. Arkivartiklene under tar for seg noen av opplysningene knyttet til Avishai Ravivs virksomhet.
Det nasjonal-religiøse nettstedet Arutz Sheva har nylig presentert en video av mordet på Rabin hvor noen av teoriene fra høyresiden blir presentert.

I forbindelse med toårsdagen for mordet på Yitzak Rabin i november 1995 rettet venstresida (ikke minst Rabins enke) igjen sterke anklager mot høyresida, og beskyldte mer eller mindre direkte statsminister Netanyahu for å være medskyldig i mordet fordi han hadde vært med på demonstrasjoner mot Rabin. [Se artikkelen Lek med ilden.]

På en stor minnedemonstrasjon ble industriminister Nathan Sharansky pepet ut da han forsøkte å si noen forsonende ord.

I denne situasjonen valgte regjeringen å gå ut med noe av den hemmelige delen av rapporten etter Rabins død, nemlig den delen som handler om Avishai Raviv. Våkne lesere av denne avis har lest det meste av dette før, mest i nr. 6/95. Da tok vi mange forbehold, fordi stoffet virket for utrolig. Men rapporten bekrefter nesten alle detaljer fra den gangen. Her kommer mye av stoffet omigjen, litt justert.

Morderen, Yigal Amir, var medlem av ei høyreorientert gruppe, Eyal. Lederen for denne ekstremist-gruppa het Avishai Raviv. Han var også hemmelighet agent for sikkerhetsstjenesten GSS (The General Security Service), som ble styrt fra statsministerens kontor.

Raviv ble kalt «champagne» innenfor sikkerhetstjenesten, fordi det stadig boblet opp store mengder informasjon fra ham. Hans kontrollører gav ham større og større frihet til å organisere og opphisse til høyreorientert vold. Og når Raviv kom opp i problemer, var sikkerhetstjenesten der for å hjelpe ham. Han var deres stjerne-agent.

«Høyreorientert vold» fra GSS
Statsminister Rabin gav to år før han ble drept ordre om en mer aktiv innsamling av opplysninger om den ekstreme høyresida. Dette skulle inkludere «initiativer av agenter til å starte aktiviteter». GSS skulle altså selv drive vold m.m., som høyresida skulle få skylda for. Denne ordren kom altså fra statsminister Rabin selv.

I 1992 ble Raviv utvist fra universitetet i Tel Aviv fordi han beskyldte en drusisk student for å være «illojal». Han ble også innkalt til disiplinær-rådet på Bar-Ilan-universitetet, men slapp straff fordi en arabisk student ikke ville bekrefte at han hadde spyttet mot henne. Dermed hadde ledelsen ikke bevis. Men han var dårlig likt, han drev en altfor intens agitasjon. Mange hadde mistanke om at han var agent.

1992 var også året da Raviv startet Eyal og en lignende organisasjon. Han hadde kontakt med noen ungdommer, men drev det meste selv. Han var flink til å skryte overfor journalistene, men mye var bløff.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart