Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

«Intifadaen i Paris»

I israelske medier er opptøyene i Frankrike allerede døpt "den franske intifadaen".

I israelske medier er opptøyene i Frankrike allerede døpt «den franske intifadaen».

– Brannpåstiftelser og vandalisme, drevet av frustrasjonen og sinne blant Frankrikes muslimske innvandrere, har spredt seg ukontrollert i dagevis, skriver Ha’aretz.

Jerusalem Post behandler «intifadaen i Paris» i en lederartikkel 7. november. Avisen påpeker at opprørerne er motivert av et hat til Frankrike – «hvis ikke hadde de ikke ødelagt landets eiendom og satt brann på dets landsbyer og forsteder».

– Dette hatet til Frankrike har ingenting å gjøre med Israel, påpeker Jerusalem Post.

Hvorfor er det nødvendig å slå fast?

– Fordi Frankrike lenge har prøvd å dekke over den reelle konflikten med radikal Islam, og hevdet at bare en løsning på den israelsk-arabiske konflikt blir funnet, vil alt bli vel i verden og den islamske fiendtligheten forsvinne, svarer lederskribenten.

De muslimske ungdommen i Frankrike gjør ikke opprør i solidaritet med sine palestinske og irakiske brødre. De gjør opprør fordi de føler seg diskriminert og fremmedgjort i det franske samfunnet, påpeker Jerusalem Post.

Men opprører handler ikke bare om dette, fortsetter den israelske avisen.

– Radikal Islam er også en del av blandingen, og det vil franskmennene ignorere på deres egen risiko, avslutter Jerusalem Post.

Caroline Glick, som er fast spaltist i Jerusalem Post, skriver også om opprøret i Paris. Glick tilhører høyrefløyen i Likud-partiet.

– Når vi tenker på Frankrikes tradisjonelle, eller uanstendige, fiendlighet overfor Israel, kunne man tenke at god gammeldags skadefryd kunne være på sin plass, skriver Glick. Men hun avviser tanken.

– Faktum er at Israel har to grunner til å bry seg om Frankrikes fremtid, fortsetter hun. For det første tror Glick Israel vil få merke sjokkvirkningen dersom muslimske opprørere vinner frem i Europa. For det andre kan Israel bli inspirert til å ta myndighet over og ansvar for sin arabiske minoritet dersom Frankrike gjør det samme.

Relatert artikkel:
Israel bedre enn Europa på minoriteter

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart