Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kongressen støtter våpenutvikling

Den amerikanske kongressen har ved en rekke anledninger vist at den støtter Israel minst like sterkt som Bush-administrasjonen gjør.

De fleste representantene er selv overbeviste Israel-venner. Dette blir neppe svekket av at mange amerikanske velgere holder styr på hvordan deres representanter stemmer (deres track record). For millioner av amerikanere – noen jøder og mange flere kristne – er Israel-spørsmålet noe av det som avgjør hvem de stemmer på ved valgene. Den som stemmer imot Israel, gir med det fra seg et stort antall stemmer ved framtidige valg.

Arrow
Nå i midten av desember vedtok Kongressen en ny militær hjelpepakke fra USA til Israel i tillegg til den vanlige, faste hjelpen. Pakken var i alt på vel 4 milliarder kroner. Den største enkeltposten var 900 millioner til Arrow-prosjektet. Det er et forsvarssystem mot raketter.

Systemet er allerede operativt i Israel, men det må stadig forbedres og bygges ut. Systemet består av raketter som møter og ødelegger angrepsraketter før de når fram. Israel og USA har lenge samarbeidet om dette prosjektet. Det er blitt enda viktigere nå når mye tyder på at Iran om ikke lenge har atomvåpen og raketter som kan frakte dem til Israel (og etter hvert også til Europa). Kongressen bevilget derfor 300 millioner mer enn Bush-regjeringen bad om til dette formålet.

Andre prosjekter
Blant andre prosjekter som fikk penger ved denne bevilgningen, vil vi nevne et prosjekt som skal gjøre det mulig å stanse raketter med kort rekkevidde (slike som Hizbollah har i Libanon). Det er ellers tale om forbedring av kampfly, bedre pansring av kjøretøyer, forbedring av ubemannede fly med mer.

Den forskningen Israel utfører, bidrar til også å forbedre USAs militære kapasitet. Samarbeidet styrker begge parter.

Kilde: En artikkel av Nathan Guttman i Jerusalem Post 25. desember 2005.

I en relatert nyhetsmelding fra 26. desember 2005, melder AP at den amerikanske Kongressen har presset Bahrain til å åpne for handel med Israel. Kongressen ville ikke godkjenne en frihandelsavtale dersom ikke Bahrain avsluttet Israel-boikotten. Kongressen vil sannsynligvis pålegge De forente arabiske emirater og Oman å gjøre det samme, skriver nyhetsbyrået.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart