Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Peres ut av Ap

Shimon Peres forlater Arbeiderpartiet etter en mannsalder i partiet. Han vil også takke nei til gjenvalg i Knesset etter rekordlange 46 år som parlamentsmedlem. I november tapte Peres ledervalget i Ap for Amir Peretz. Peres vil ikke bli med i Kadima, men han vil støtte Ariel Sharon i valgkampen. Sharon har lovet å utpeke Peres til seniorminister med ansvar for fredsforhandlinger, samt utvikling av Negev og Galilea.

SHIMON PERES:

Ferdig med partipolitikk, støtter Sharon


Shimon Peres (82) mener Ariel Sharon er den israelske politikeren som har best sjanse for å gjenoppta fredsprosessen med palestinerne.

Derfor forlater han Ap og stiller seg bak Sharon som statsministerkandidat før Knesset-valget i mars.

– Det var ikke et enkelt valg, sa Peres på pressekonferansen onsdag. Veteranpolitikeren, som i sin karriere har hatt alle sentrale ministerposter i regjeringen, føler fortsatt han har noe å bidra med for Israel når det gjelder diplomatisk arbeid.

– Fremgang i fredsprosessen vil gi økonomisk utvikling og sosial rettferdighet, tror Peres. Fra tidligere kollegaer i Arbeiderpartiet blir Peres sin utmeldelse møtt med tøff kritikk. Kritikk kommer også fra Likud.

– Med Shimon Peres, Haim Ramon og Dalia Itzik i Ariel Sharons parti «er det klart at Kadima blir et venstrefløy-parti som vil lede oss inn i en ny Oslo-prosess», heter det i en uttalelse som Sharons tidligere parti har sendt ut. Yossi Beilin støtter at Peres trakk seg fra Ap, men mener han gjorde en feil da han valgte å støtte Ariel Sharon.

1. des. 2005 kl. 05.00 – C. Myrland


LIKUD:

Kjører kampanje mot Kadima
«Stem Sharon – få Peres» er budskapet Likud vil presentere i løpet av sin valgkampanje. Dette ble bestemt onsdag, etter meningsmålingen som ble presentert samme dag, viste kraftig tilbakegang for partiet.
Flere topp-politikere i Likud, deriblant Benjamin Netanyahu og utenriksminister Silvan Shalom, møttes for å diskutere partiets valgkampstrategi. Det ble bestemt at man skal fokusere på å kritisere statsminister Ariel Sharons parti, Kadima.
Kampanjens formål er å formidle to budskap. Det første tar sikte på det nevnte slagordet «Stem Sharon – få Peres». Med det vil de uttrykke at en stemme til Kadima baner veien for at venstresiden kan få tilbake makten. Det andre slagordet vil bli «Likud – vokter hjemmet [eller: hjemlandet]», og skal være et utrykk for partiets strenge sikkerhetspolitikk.
– Meningsmålingen er uten betydning. Likud er sterkt, og har mange lojale støttespillere. Alt vil bli enklere når partiets statsministerkandidat er valgt, sa Silvan Shalom på møtet. Partiformann Tzachi Hanegbi la til:
– Vi vil opptre mot våre politiske rivaler, som om det ikke var noe internt kappløp om lederskapet, og vi vil avvikle interne Likud-valg, som om det ikke var noe folkevalg i horisonten.
I følge meningsmålingen, som ble presentert av Yedioth Aharonoth, ville Likud kun oppnådd 10 plasser i Knesset om valget skulle blitt avviklet nå.

1. des. 2005 kl. 02.30 – K. O. Bakken


SHIMON PERES:

– Bare Sharon kan skape fred og avvikle bosetninger
Tirsdag venter hele Israel på den offisielle beskjeden fra Shimon Peres. I følge Jerusalem Post vil han trekke seg fra Arbeiderpartiet etter 61 år. Han vil også takke nei til gjenvalg i Knesset etter rekordlange 46 år som parlamentsmedlem.
– Peres vil ikke bli med i Kadima, men han vil stille seg bak Ariel Sharon, skriver reporteren Gil Hoffman.
Sharon har lovet å utpeke Peres til minister med ansvar for fredsforhandlinger, samt utvikling av Negev og Galilea.

30. nov. 2005 kl. 06.00 – C. Myrland

 

SHIMON PERES:

– Blir med i Ariel Sharons nye parti
Tidligere Ap-leder Shimon Peres har bestemt seg for å forlate partiet og gå inn i Ariel Sharons nye parti, opplyste nære medarbeidere til Jerusalem Post mandag kveld.
Peres selv gav et lite signal om sitt veivalg da han kom med følgende uttalelse til journalister i Barcelona mandag kveld:
«Mitt mål er å skape fred. Da er det samme hvilket parti [jeg er i].»
– Vi tviler ikke på at de to mest erfarne personene i israelsk politikk vil fortsette å lede landet, sier en medarbeider av Sharon. I følge Israels Radio skal Sharon ha tilbudt Peres en rolle som «spesialutsending for fredsarbeid».

Dalia Itzik til Kadim
Ryktene om Peres sin partiovergang blir ytterligere styrket ved at Dalia Itzik mandag gikk fra Ap til Kadima. Itzik har lenge vært en av Peres sine nærmeste politiske støttespillere. Hun hadde også et godt samarbeid med Ariel Sharon i den første samarbeidsregjeringen mellom Likud og Ap. I følge Jerusalem Post har Peres presset på for å sikre en god plass for Itzik i Kadim-partiet. Dette har Sharon akseptert for å sikre Peres sin overgang.

29. nov. 2005 kl. 07.00 – C. Myrland


AP-KILDER:

– Peres blir med i Kadima
Kilder i Arbeiderpartiet tror Shimon Peres vil melde overgang til Ariel Sharons nye Kadima-parti, skriver Jerusalem Post. I følge kilder som står Sharon nær er andreplassen på Kadimas liste fortsatt ledig for Peres dersom han stiller det som en betingelse for å bli med i partiet.

27. nov. 2005 kl. 10.00 – C. Myrland


SHIMON PERES:

– Jeg blir ikke med i Sharons parti
Shimon Peres forblir i Arbeiderpartiet, men ønsker ikke å ha en reservert plass på partiets valgliste. Dermed kan veteranen for alvor være på vei til å trekke seg tilbake fra aktivt politisk arbeid. I et møte med nyvalgt Ap-leder Amir Peretz onsdag, avlivet Peres spekulasjonene om at han kommer til å gå inn i Sharons nye parti.

23. nov. 2005 kl. 15.30 C. Myrland


 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart