Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Møtte imam som oppfordrer til drap på sivile

Domprost Olav Dag Hauge, som er på rundreise med norske muslimer i Midtøsten, møtte tirsdag imamen Yusuf al-Qaradawi i Qatar.

NORSK DOMPROST: Domprost Olav Dag Hauge, som er på rundreise med norske muslimer i Midtøsten, møtte tirsdag imamen Yusuf al-Qaradawi i Qatar.

Hauge sier den islamske lederen har godtatt de norske unnskyldningene etter Muhammed-karikaturene. «Ytterligere tiltak fra norsk side er ikke nødvendig.»

I sin artikkel i Aftenposten, reiser journalist Halvor Tjønn spørsmål som er relatert til jødene og Israel overfor domprosten:

– Yusuf al-Qaradawi er kjent som en islamist som aktivt tar til orde for selvmordsangrep mot sivile jøder i Israel. Hvordan føler du det er å diskutere indre norske anliggender med en slik person?
– Jeg følte det ikke slik at vi diskuterte indre norske anliggender med ham. Jeg følte det slik at vi diskuterte relasjoner mellom muslimer, kristne og alle andre, svarte Hauge. 


– Men tok du opp med al-Qaradawi hans mange utsagn om at det er tillatelig å drepe sivile jøder?
– Jeg har ikke lest disse uttalelsene, og jeg syntes ikke det var tid for å ta det opp. Generelt vil jeg si at al-Qaradawi fremsto som en varm person som ga uttrykk for at han ønsket fred, svarte domprosten i Oslo.

«Veldig ekte»
Han gir en liknende uttalelse til Dagbladet:
– Jeg kjenner i utgangspunktet ikke til Qaradawi, men opplevde å møte en person som var åpen, som ønsket dialog, og som ikke var noen ytterliggående så langt jeg kan se. Han var veldig tydelig på at han ønsket dialog og fred. Det var annerledes enn de signalene jeg har fått fra mediene, jeg opplevde ham som veldig ekte, sier Hauge.

al-Qaradawi har ved flere anledninger forsvart bruk av selvmordsbombere mot sivile jøder i Israel, skriver Aftenposten. Selvmord er tillatt innenfor islam dersom det setter skrekk i fienden, sa han i juli 2004 til BBC.

al-Qaradawi anses for å være en av de fremste religiøse lederne i Det muslimske brorskap. Han er erklært uønsket USA.

I følge Nettavisen fremsatte al-Qaradawi krav om nye norske lover på pressekonferansen etter møtet.
– Den norske regjeringen må komme med en ny lov som gir forbyr at personer eller medier skal kunne angripe religioner, uansett om det er islam, kristendom eller jødedom, sa han.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart