Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fire israelere drept av terrorist i Kedumim

Selvmordsbomben til en palestinsk terrorist ble utløst utenfor en bensinstasjon i bosetningen Kedumim på Vestbredden torsdag kveld. Fire israelere ble drept.

Selvmordsbomben til en palestinsk terrorist ble utløst utenfor en bensinstasjon i bosetningen Kedumim på Vestbredden torsdag kveld. Fire israelere ble drept.

– Palestinske myndigheter gjør fortsatt ingenting for å forhindre terror mot israelere, sier talsmann ved statsministerens kontor, David Baker.

Selvmordsbomberen hadde tilsynelatende kledd seg ut som en religiøs jøde, og fått haik med et jødisk ektepar. Terroristen satt i bilen da bomben ble utløst. Ekteparet og en annen ung israelsk kvinne fra sentrale deler av Israel ble drept momentant. En 16 år gammel jente fra Kedumim skal også ha blitt drept i eksplosjonen, i følge israelske nettaviser.

Trolig var det en feil som gjorde at bomben gikk av ved inngangen til bosetningen og bilen ble totalt ødelagt. Skarpe gjenstander fra kjøretøyet fløy opptil seksti meter i hver retning og smellet kunne tydelig høres inne fra bosetningen, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Ofrene
En IDF-etterforskning viser at eierne av bilen var et israelsk par, som på vei fra Kfar Saba til Kedumim plukket opp en ung kvinne, i tillegg til den utkledde terroristen. Alle skulle de miste livet bare seks minutter senere. Det drepte ekteparet var 60-åringene Rafi og Helena Halevy, som hadde bodd i bosetningen Kedumim i 20 år. De etterlater seg fire barn. En av barna er oberstløytnant i IDF, skriver Jerusalem Post.

Fatah-gruppe står bak
Al-Aqsa brigadene, en fraksjon i PA-formann Mahmoud Abbas sin Fatah-bevegelse, står bak angrepet. Terroristen var en 24 år gammel palestiner fra flyktningleiren El Bureij nær Hebron, ved navn Ahmad Mashrake. Han har vært ettersøkt av israelske sikkerhetsstyrker siden begynnelsen av intifadaen, men har klart å gjemme seg i flyktningleiren frem til nå.

IDF arresterte terroristens bror
Fredag morgen gikk israelske styrker til aksjon mot den palestinske terroristens hjem sørøst for Hebron. Selvmordsbomberens bror ble tatt inn til forhør. I Nablus har soldatene arrestert en annen ettersøkt palestiner som de knytter til terrorangrepet.

Det forrige selvmordsangrepet på Vestbredden fant sted 29. desember. En IDF-soldat og to palestinere ble drept. Terroristen skal ha vært på vei for å angripe et mål sentralt i Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart