Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Internasjonale medier oppflammer konflikten

Tom Gross, en tidligere Jerusalem-korrespondent for Sunday Telegraph, har analysert internasjonale mediers dekning av krigen mellom Israel og Hizbollah.

MEDIAANALYSE: Tom Gross, en tidligere Jerusalem-korrespondent for Sunday Telegraph, har analysert internasjonale mediers dekning av krigen mellom Israel og Hizbollah.

– Store deler av de internasjonale medier rapporterer ikke bare feil fra konflikten i Libanon, de oppflammer aktivt flammene, mener Gross.

– De antatte overgrep som Israel gjør blir fullstendig overdimensjonert, og det faktum at dette er en krig med to sider (som, selvfølgelig, ble startet av Hizbollah) er nesten helt tildekket, mener Gross.

Han gir en rekke eksempler for å bygge opp under sin påstand:
Omfanget av ødeleggelser i Libanon blir overdrevet.
Slik mange tv-stasjoner fremstiller det, kan man tro Beirut begynner å se ut som Dresden og Hamburg etter bombeangrepene under andre verdenskrig. De samme bildene er brukt igjen og igjen, på en måte som antyder at halve Beirut er rasert.
– Luftfoto viser imidlertid at Israel har rasert spesifikke bygninger hvor Hizbollah hadde sine kommandosenter i noen bydeler i sørparten av byen. Med unntak av enkelte andre strategiske mål er resten av byen stort sett uberørt, skriver Gross.

Tapstallene på libanesisk side blir rapportert mye mer enn i andre konflikter.
– Man kunne tro dødsraten i Libanon var på linje med Darfur, hvor arabiske militsstyrker har slaktet ned hundretusenvis av andre folkeslag, skriver Gross. Antallet sivile tap i Libanon har vært lave i forhold til andre internasjonale konflikter de siste årene.

Hizbollah styrer medienes rapporter fra Libanon.
CNNs reporter Nic Robertson har fortalt hvordan Hizbollahs «presseoffiser» påvirket hans reportasje fra Beirut 18. juli.
– Hizbollah hadde kontroll over situasjonen, innrømmet Robertson noen dager senere. Også andre journalister har fortalt hvordan Hizbollah bare lar dem se hva den islamske gruppen ønsker at de skal se.
Christopher Allbritton, som skriver for Time magazine, har avslørt på sin blog at Hizbollah har «en kopi av alle journalisters pass, og de har allerede trakkasert flere av oss og truet en».

De israelske lidelsene blir underrapportert.
Til tross for hundrevis av nyhetsinnslag, er det få som vet at hundretusenvis av israelere må leve i tilfluktsrom, og at over 2.000 iranske og syriske raketter har regnet ned over israelske tettsteder og byer i tre uker.

– Hizbollah er i virkeligheten en divisjon av Irans revolusjonsgarde, med relativt avanserte våpen. De har en global rekkevidde, og har allerede drept 114 mennesker i Argentina, påpeker Gross.
BBC og andre har brakt gjentatte reportasjer om skadene på libanesisk turistindustri, mens skadene for den samme bransjen sør for grensen er helt eller nesten uteglemt.

– Media forstår ikke at Hizbollah er del av en verdensvid, radikal islamist bevegelse som har planer, ikke gode planer, for alle de – muslimer, kristne, hinduer og jøder – som ikke oppfyller deres ønsker, avslutter Gross.

I orginalartikkelen i Jerusalem Post kan du også lese andre eksempler tom Gross gir, blant annet fra den norske avisen Dagbladet.
Tom Gross har også sitt eget nettsted.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart