Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hizbollah er «iransk milits»

Israelere flest betrakter Hizbollah som Irans forlengede arm.

Av Iran (og Syria, de samarbeider i stor grad) har de fått opplæring, våpen og utstyr. Uten at de to statene har godkjent det, kunne krigen ikke vært gjennomført. Reporteren Akiva Eldar i Ha’aretz kaller Hizbollah for «en iransk milits» (20. juli 2006).

Dempe presset på Iran
Mange i Israel tror at en hovedgrunn til at Hizbollah satte i gang krigen nå i juli, var det for å vende verdens oppmerksomhet bort fra Irans arbeid med atomvåpen. G8-møtet i juli skulle først og fremst handle om Iran, i stedet ble det Libanon.

Også siden har presset på Iran vært mye mindre enn det burde ha vært på grunn av krigen i Libanon.

Atomvåpen
Nå er det annonsert at den iranske presidenten Ahmadinejad skal svare på kravene fra USA og EU den 22. august. Mange i Israel frykter at Iran er kommet så langt at det har fri vei til å lage atomvåpnene – i verste fall er våpnene ferdig allerede.

Det er ett av flere store mareritter for Israel: At Hizbollah blir i stand til å gjennomføre nye, store angrep på Israel med bedre raketter (både i treffsikkerhet, rekkevidde og ødeleggelseskraft) og at Iran truer med å ødelegge Israel med atomvåpen dersom Israel forsvarer seg.

Det er derfor avgjørende viktig at Israel får tid på seg til å svekke Hizbollah vesentlig, og at den internasjonale styrken følger opp med virkelig å avvæpne Hizbollah – med eller uten hjelp fra den libanesiske hæren.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart