Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hva slags fred blir det etter krigen?

I forbindelse med arbeidet i FN med først å vedta en våpenhvile og så en varig løsning for Sør-Libanon, er det mange detaljer å ta hensyn til.

I forbindelse med arbeidet i FN med først å vedta en våpenhvile og så en varig løsning for Sør-Libanon, er det mange detaljer å ta hensyn til.

En av dem er at FN har et vedtak om å avvæpne Hizbollah (resolusjon 1559). Men Hizbollah er ikke innstilt på å la seg avvæpne. Derfor forlanger israelerne å få bli stående i Sør-Libanon til de blir avløst av en «robust» internasjonal styrke som kan overta de israelsk-kontrollerte områdene og holde dem fri for Hizbollah-terrorister, og som kan avvæpne Hizbollah i Sør-Libanon og stanse rakett-angrepene mot Israel for godt.

Libanon og andre arabere forlanger at Israel skal trekke seg ut av Libanon før en «robust» internasjonal styrke er på plass. Det er jo det samme som å gi Hizbollah full rett til å fortsette krigen.

UNIFIL?
Mange israelere syntes det var et dårlig tegn da USA og Frankrike ble enige om at UNIFIL skal overvåke den våpenhvile FN er i ferd med å vedta. Militærkorrespondenten Ze’ev Schiff i den venstreorienterte avisen Ha’aretz kaller det En oppskrift på katastrofe (2. august 2006). UNIFIL har ikke forhindret at verken PLO eller Hizbollah har beskutt Israel og ikke forhindret terror-infiltrasjon, skriver Schiff.

Riktignok har noen av avdelingene i UNIFIL vist profesjonalitet, skriver Schiff. Han nevner Fiji som eksempel. Men altfor ofte var forholdet til Israel preget av misforståelser, skriver han.
Israel kan ikke vente noe av betydning fra UNIFIL angående rakettene fra Hizbollah. Det beste som kan tenkes, er at UNIFIL rapporterer det som skjer i kontroll-sonen, skriver Schiff.

Men 6. august melder Ha’aretz at Israel har godtatt at et forsterket UNIFIL skal overvåke våpenhvilen. Men Israel vil ikke trekke seg ut før det kan skje som et ledd av en varig løsning.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart