Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Krigen har full oppslutning i Israel

I Porten til Midtøsten (Miff.no) legger vi hovedvekten på å gjengi hva israelere flest mener, mens smågrupper i Israel får liten oppmerksomhet hos oss.

I Porten til Midtøsten (Miff.no) legger vi hovedvekten på å gjengi hva israelere flest mener, mens smågrupper i Israel får liten oppmerksomhet hos oss.

Derfor finner man lite eller ingenting hos oss om de små gruppene soldater som nekter å gjøre tjeneste i den israelske hæren på Vestbredden og i Gaza. Det dreier seg om noen hundre i en militærstyrke på 3-400.000 (inkludert mobiliserings-soldatene).

Større støtte til Libanon-krigen
31. juli 2006 hadde Roni Singer-Heruti en artikkel i venstesidens avis Ha’aretz. Der tar han for seg situasjonen for israelere som plutselig får et normalt familie- og yrkesliv avbrutt av at de blir innkalt til militærtjeneste. Han intervjuer noen av dem.

Et av intervju-objektene er Ran Carmeli, 33 år gammel, fra Hod Hasharon. Carmeli har underskrevet et brev hvor han nekter å tjenestegjøre i «områdene» (Vestbredden og Gaza). Han var litt i tvil om han skulle nekte i dette tilfellet, men bestemte seg for å tjenestegjøre.

Carmeli er typisk. Mange av dem som ellers er meget kritiske til Israels politikk overfor palestinerne, og i noen tilfeller har ofret ganske mye for sitt standpunkt, mener at Israel ikke har noe valg denne gangen.

NRKs reporter Lars Sigurd Sunnanå fortalte en dag at han hadde gått rundt i Jerusalem og forsøkt å finne en eneste jøde som var imot krigen. Det lyktes ikke. Nesten alle jøder i Israel opplever situasjonen som en eksistensiell trussel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart