Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Aftenposten.no fjernet bilde av juksefotograf

Den libanesiske frilansfotografen Adnan Hajjs karriere i Reuters er ferdig. Under krigen mellom Hizbollah og Israel manipulerte han minst to bilder for å stille de israelske krigshandlingene i et dårligere lys, og oppgav falske opplysninger i en bildetekst. Onsdag morgen benyttet Aftenposten.no et av bildene til juksefotografen.


Aftenposten.no publiserte et bilde av juksefotografen Adnan Hajj som illustrasjonsfoto onsdag morgen 16. august. Reuters skal ha bedt sine kunder om å trekke alle Hajjs bilder tilbake. Aftenposten.no trakk bildet tilbake onsdag formiddag.

Den libanesiske frilansfotografen Adnan Hajjs karriere i Reuters er ferdig. Under krigen mellom Hizbollah og Israel manipulerte han minst to bilder for å stille de israelske krigshandlingene i et dårligere lys, og oppgav falske opplysninger i en bildetekst. Onsdag morgen benyttet Aftenposten.no et av bildene til juksefotografen.

Kort tid etter at Porten til Midtøsten omtalte bildebruken onsdag morgen ble bildet fjernet fra Aftenposten.no.

Trakk bilder tilbake
Etter den første avsløringen Hajjs bildejuks, varslet Reuters 6. august fullt brudd med fotografen. Etter en ny og grovere avsløring meldte Reuters dagen etter at de ville slette 920 bilder av Adnan Hajj i sitt bildearkiv.

– Medier og bildebyråer over hele verden har nå blitt bedt om slette alle disse bildene fra sine databaser og arkiver, meldte Dagbladet.

Nettleksikonet Wikipedia har en grundig omtale av Adnan Hajjs bildejuks.

Trues med våpen fra Iran
Ellers gir Aftenpostens artikkel, skrevet av Kjell Dragnes fra Jerusalem, et godt bilde av den økende faren Israel står overfor fra Hizbollah og Iran. Teheran har levert ubemannede luftfartøy (droner) til Hizbollah, og gitt spesialtrening i å operere dem ved den iranske revolusjonsgarde senter i Isfahan.

Dragnes avslutter artikkelen slik:
«De 3790 katjusja-rakettene som ble skutt over Israel på noe over en måned, kunne vært enda mer dødelige om flere UAVer hadde vært i bruk. Luftmakten, og landmakt og sjømakt med, har fått en ny og stor utfordring. Ikke noe land har i dag et effektivt luftvern mot UAVer. Og hva om de har kjemiske eller biologiske ladninger med seg?»


Nyhetsbyrået Reuters måtte innrømme at Adnan Hajjs bilde fra Beirut var manipulert. Røyksøylene på bildet var forsterket for å skape inntrykk av større ødeleggelser etter et israelsk bombeangrep. Manipulasjonen ble oppdaget og avslørt av amerikanske bloggere.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart