Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Krigsforbrytelser i Libanon?

Oberstløytnant Terje Torsteinson ved Forsvarets stabsskole sier at det ikke er bevis for israelske krigsforbytelser i Libanon.

Torsdag 24. august brakte avisen Dagen på side 5 tre intervjuer på bakgrunn av beskyldningene fra Amnesty International om at Israel begikk krigsforbrytelser under sommerens krig mellom Israel og Hizbollah. Her er noen punkter fra dem, fritt gjengitt.

Terje Torsteinson
Torsteinson sier at ut fra den informasjonen han har fått både fra IDF (det israelske forsvaret) og den internasjonale etterretningsvirksomheten, har han ingen grunn til å anta at Israel bevisst har forsøkt å angripe sivile mål uten at de målene er blitt legitimert av Hizbollah. [Det må vel bety at Hizbollah har angrepet med raketter og andre våpen derfra.]

Han har sittet i flere dager og sett på satellittbilder av byer og tettsteder i Sør-Libanon. Flere av dem er helt ødelagt. Det blir alltid et spørsmål om proporsjonalitet når verdens fjerde sterkeste militærmakt står overfor en milits som er ekstremt vanskelig å bekjempe, slik Hizbollah er. Da er det nesten umulig å unngå å ødelegge mye infrastruktur.

Han sier at den taktikken Hizbollah har brukt, gjør at det går mye verre utover sivilbefolkningen enn det som ellers hadde vært nødvendig.

Nils Terje Lunde
Også major og prest Nils Terje Lunde, som underviser i etikk ved Forsvarets stabsskole, sier at det i dag ikke er nok grunnlag til å si at det dreier seg om krigsforbrytelser. For at det skal være det, må intensjonen i krigsstrategien være rettet mot sivile. [Man må altså ikke forsøke å ramme fienden.] Hizbollah bruker «sivil struktur til militære formål».

Ambassadør Miryam Shomrat
Israels ambassadør i Norge sier at Israel gjorde sitt ytterste for å unngå å skade sivilbefolkningen i Libanon. Hun beklager at Hizbollah gjemte seg og sine raketter blant den sivile befolkningen. «Dessverre førte dette til at sivile ble skadet og drept, selv om dette ikke var intensjonen til det israelske forsvaret,» sier Shomrat.
Grunnen til at Israel angrep infrastruktur, var å ødelegge forsyningslinjene til Hizbollah og hindre at styrkene deres kunne omgruppere seg.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart