Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kristne «bønnebataljoner»?

Michael Freund var nestleder for kommunikasjon på statsministerens kontor i tidligere statsminister Benjamin Netanyahus regjering. Han har en fast spalte i Jerusalem Post. 21. desember 2006 var overskriften "En lovprisning av kristne zionister".

Artikkelen er som overskriften: En hyllest til USAs kristne zionister.
Han beskriver først den store og økende rollen evangeliske kristne (evangelicals) spiller i det amerikanske samfunnet. De er tiervis av millioner, og det store flertallet av dem støtter Israel.

Noen av dem, skriver Freund, forsøker å omvende jødene til Jesus, og gjør lite eller ingenting for å skjule det. Men det store flertallet ønsker ganske enkelt å velsigne Israel fordi de virkelig tror at Gud vil de skal gjøre det.
Freund mener at Israel har lagt altfor liten vekt på forholdet til de kristne. [I det har han nok Netanyahu bak seg. Det var Netanyahu som gjorde det til regel å besøke kristne ledere når han var i USA som statsminister, noen ganger på bekostning av jødiske ledere.] Han mener at den kontakten som har vært, i for stor grad har vært konsentrert om innsamlinger og om turisme til Israel. Det er viktig nok, men holdningsskapning er mye viktigere.

Tiltak
Han foreslår noen tiltak Israel kan gjøre for å styrke båndene til de kristne (særlig i USA):

Israel bør utpeke en omreisende ambassadør med spesielt ansvar for kontakten med de kristne i USA. Denne stillingen bør ikke gis som en slags belønning for lang og tro tjeneste eller til noen som er dyktig til å samle inn penger. Det bør være «en troens person» som kan kommunisere med de kristne på en måte som de kan forstå og sette pris på.

Israel bør søke kontakt med kristne ledere og samfunn og få opprettet «bønnebataljoner» i kirker over hele USA! De skal kunne mobiliseres på kort varsel til bønn for spesielle behov, slik som at Israels savnede soldater skal komme hjem og at trusselen fra Irans atomprogram må bl avverget. Man kan være sikker, skriver Freund, på når noen ber for Israel, er det gode muligheter for at hans samhørighet vil fortsette å vokse.

Israel bør ellers organisere møter i Jerusalem for kristne ledere og lekfolk og et besøksprogram for kristne ungdommer.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart