Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvem er Gabi Ashkenazi?

Generalløytnant Gabi Ashkenazi er den 19. forsvarssjef i Israels historie. Han overtok etter Dan Halutz 14. februar 2007.

Ashkenazi ble født i Israel i 1954.

Han kan se tilbake på en omfattende karriere som operativ offiser, men har også studert statsvitenskap. I tillegg til militær utdanning i Israel har han gått «US Marines Training Command School».

I 1972 startet Ashkenazi sin militære karriere i Golani-brigaden. Ett år senere deltok han i Yom Kippur-krigen. Senere på 1970-tallet deltok Ashkenazi i Entebbe-operasjonen og Litani-operasjonen i Sør-Libanon.

I 1980 ble han sjef for en bataljon i Golani-brigaden. Under den første Libanon-krigen var han nestkommanderende i brigaden. Fra 1986 til 1988 vant Ashkenazi popularitet blant Israels kampsoldater som sjef for Golani-brigaden. Deretter tjenestegjorde han som etterretningssjef ved IDFs Nordkommando.

På 1990-tallet var Ashkenazi sjef for en pansret brigade ved nordkommandoen, sjef for IDFs sivil-administrasjon i Sør-Libanon og operasjonssjef ved generalstaben. Sommeren 1998 ble han utnevnt til sjef for nordkommandoen.

I 2002 ble Ashkenazi utnevnt til viseforsvarssjef. Han sa opp to år senere, da statsminister Ariel Sharon foretrakk luftgeneralen Dan Halutz som ny forsvarssjef.

Det hører med til historien at Ashkenazi og Halutz vokste opp sammen på moshaven Hagor i Sharon-regionen. De skal ha vært klassekamerater, i følge en artikkel i Yedioth Aharonoth.

Ashkenazi kommer fra stilling som ekspedisjonssjef ved Forsvarsdepartementet. Han tiltrådte denne stillingen i slutten av juli 2006, etter utbruddet av krigen mot Hizbollah.

Han er far til to barn.

Ashkenazis bror, Avi Ashkenazi, er brigader i IDF.

Hovedkilde: En artikkel i Yedioth Aharonoth 22. januar 2007.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart