Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels beste venn er Ashkenazis største utfordring

Den israelske journalisten Yoel Marcus i Ha'aretz finner det sannsynlig at George W. Bush vil angripe Iran før han må forlate Det hvite hus.
Statsminister Ehud Olmert i samtale med "Israels beste venn". (Foto: GPO)

Den israelske journalisten Yoel Marcus i Ha’aretz finner det sannsynlig at George W. Bush vil angripe Iran før han må forlate Det hvite hus.

Det er ikke tilfeldig at et nytt amerikansk hangarskip har nådd Gulfen, og at et annet er på vei. I et ferskt intervju med Newsweek bekrefter visepresident Dick Cheney at et militært angrep på Iran fortsatt er en mulighet.
– Vi «arbeider for å løse disse sakene diplomatisk, gjennom FN, men vi har også gjort det klart at vi ikke har lagt noen alternativer til side», sier Cheney.

Marcus er ikke i tvil.
– Bush vil se på sin presidentperiode som mislykket dersom han ikke gjør en slutt på den iranske atomtrusselen, skriver Marcus. «Han bryr seg ikke om meningsmålinger, hvor han nærmer seg bunnen. Han ser på seg selv som en utsending fra Gud, som vokteren for den frie verden. Oppildnet av en dyp religiøs tro, mener han det er hans plikt å redde menneskeheten fra en gal leder som truer hele regionen, og ikke bare Israel.»

– Jeg har ikke funnet en eneste person i Washington som vil sverge på at presidenten ikke kommer til å angripe Iran, sier USA-eksperten Zvi Rafiah.

Mange i den jødiske lobbyen i USA liker ikke tanken på et amerikansk angrep mot Iran. De frykter det vil utsette Israel for iranske gjengjeldelser. Men fra Israels perspektiv, skriver Marcus, er det bedre at USA angriper Iran på et tidlig stadium enn at Israel må ta jobben senere.

Det er Bushs angrepsplaner mot Iran som gjør ham til den største utfordringen for Israels nye forsvarssjef, argumenterer Marcus. Ha’aretz journalisten mener Israel må holde seg borte fra å delta i en amerikansk offensiv, men landet må samtidig forberede seg på å kunne bli involvert – ikke minst er det viktig medforsvarssystemer mot Irans raketter. Her er det «Israels beste venn – George W. Bush» blir Gabi Ashkenazis største utfordring, avslutter Marcus.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart